google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Bilka Angst.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

13. oktober 2012

Bilka Angst.

I flere år imens jeg var aller mest syg, havde jeg utrolig svært ved at handle og Bilka var et af de steder, hvor jeg vidste at jeg ikke kunne være, uden at få et angst anfald. Folk der fare forvirret rundt, pensionister der står i vejen, børn der skriger osv, var bare alt for meget for mig på det tidspunkt.  Prøvede faktisk også at tage derud sent om aftenen, men det gik heller ikke. Jeg følte bestemt ikke jeg havde nogen former for kontrol, over mig selv dengang. Ja og bare angsten for angsten, var nok til at jeg holdt mig langt væk. Kunne også kun handle andre steder i den periode, hvis jeg vidste at der ikke var mange mennesker og jeg vidst hvad jeg skulle købe. Endte gang på gang med at jeg måtte stille alle mine vare fra mig og gå.

I dag er sagen en helt anden og det gør mig super glad. Jeg kan handle i stort set alle forretninger også bilka, uden de store problemer. Tænker ikke ret tit over det mere, men det er virkelig en stor sejr for mig at jeg er kommet så langt. Det handler virkelig om at købe og blive ved. I dag sker det måske 1 gang ud af 50 at jeg mærker angsten når jeg handler. Det kan være hvis køen er lang, at jeg i forvejen har det skidt eller at mennesker opføre sig underligt.. Feks hader jeg hvis nogen går for tæt på. Kender i ikke de typer der står helt oppe i nakken på en, når man står i kø, eller folk der lige skal række ind over, for at få et eller andet, imens man står og kigger.

I dag har jeg været i Bilka og der var intet. Heller ikke selv om det var Lørdag middag og der var godt med mennesker, der hele tiden, var ved at støde ind i mig. Ikke det mindste tegn på angst og der er sku en befrielse. Jeg har stadig angst for et par andre ting, men lige her, har jeg heldigvis vundet. Det er med at se alle de gode ting og alle sine sejre. Det er vejen frem.

Lige til sidst: Vi købte ikke det store i bilka i dag. Jeg manglede et på t-shirts, jeg kan træne i. Kæresten ville finde nogle nye vinduesviskere til bilen og så faldt han over en Kaffebrygger, der var på tilbud. Han har egentlig en Dolce Gulsto i forvejen, men nu så han lige den der Tassimo og han spurgte så, om jeg ikke ville gi ham den, som fødselsdags gave. Han har fødselsdag om 14 dage og jeg har alligevel ikke rigtig kunne finde ud af, hvad jeg skulle købe. Så han fik den med hjem.


Nu vil jeg smutte i køkkenet og begynde på aftensmaden. Vi skal ha noget kylling i fad, med flåede tomater, porre og hvidløg. Dertil skal vi ha vilde ris, tzatziki og et flute. Kan være jeg lige smider et billede op senere, nu må vi se. Husk at i også kan finde mig på Bloglovin eller følge med på Facebook siden: www.facebook.com/JeasBlankeTanke.

6 kommentarer:

 1. Haha! Du beskriver Bilka så godt "Folk der fare forvirret rundt, pensionister der står i vejen, børn der skriger" Det er lige præcis sådan det er i Bilka.

  Men jeg synes det er super godt at du er kommet så lang og kæmp med din angst, keep on going ;)

  Rikke // Sigaards.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke...

   Mange tak for din kommentar. Jeg elsker når folk skriver.

   Jeg er også enormt stolt selv. Jeg er heldigvis ret god til at rose mig selv når jeg gør noget der er godt for mig :D

   Slet
 2. Puha, kan godt huske fornemmelsen..... Det der gjorde jeg kom i behandling for min angst, var en gangske alm. formiddag, en hverdag, hvor jeg gik hen til vores egen lille lokale købmand. I butikken var ham selv, en ekspedient og mig. Det eneste jeg skulle have var fuglefrø og tænk jeg blev så dårlig!! Føj! Han kunne se jeg blev skidt og skyndte sig at ekspedere mig, så jeg kunne komme ud. Den dag gik jeg hjem og ringede til lægen. Tina

  SvarSlet
 3. Tror faktisk der er rigtig mange der kender den følelse.. synes tit jeg høre folk nævne det. Synes det er flot at du søgte hjælp, det er desværre ikke alle der tør det. :D

  SvarSlet
 4. Rigtig godt gået! :) Det værste ved angst er nogen gange får man angst, fordi man er bange for at få angst. Jeg har den her døds-angst at slås med og bare et lille stik i kroppen har kunne udvikle sig til et ambulance opkald. Og det var pga. en lille tanke. Men når det så er sagt og man har "lært" hvad man "fejler" så er det at man kan blive angst for at få angst ved forskellige lokationer, fordi at man ikke vil have det til at udvikle sig. :( Men virkelig flot af dig! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Danny jeg vidste slet ikke at du havde oplevet sådan noget.. Det må du altså lige fortælle ved lejlighed.. Og tak for de søde ord og fordi du følger med :D

   Slet