google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Min sunde mad rutine.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

2. maj 2013

Min sunde mad rutine.

Jeg er tilbage på den sunde linje og egentlig er det ikke specielt hårdt, men det skal nok kommer. En af de vigtigste ting, jeg er kommet frem til, i forhold til min personlige livestil, er at der skal være en ret fast rutine. Jeg sætter rammer for mig selv og selv om jeg spiser meget det samme, er det bestemt ikke kedeligt. Vil i dette indlæg fortælle om den kostplan, jeg har lavet for mig selv og de rutiner jeg har. For mig handler det meget om at finde det der virker og så holde ved.

Det er meget forskelligt hvornår jeg står op, så derfor er min daglige rutiner ikke på bestemte tidspunkter, men jeg følger nok mere et indre ur.

Når jeg vågner starter jeg med toiletbesøg, kaste koldt vand i hovedet, drikker et lille shot frisk presset citron med lidt vand i og så sætter jeg mig og ser lidt nyheder. Normalt sidder jeg lige en ½ times tid og lader kroppen vågne, er ikke god til at starte dagen for hurtig. Derefter er det tid til morgenmad.

Morgenmad: Spiser altid havregryn med rosiner og skummetmælk til morgenmad. Somme tider kommer jeg lidt frisk frugt i, i stedet for rosinerne. Det er bestemt ikke fordi jeg elsker havregryn, men det virker og jeg er kommet frem til at det gør noget enormt godt for kroppen. I Perioder drikker jeg også en kop padderokke-te til, nogen gange lavet som is-te.

Formiddagen er ikke så planlagt, som regl går det med rigtig voksen praktiske ting. Ja sådan helt husmor agtigt. Rydder op, vasker tøj, vander blomster, redder seng osv. Nogen dage foregår formiddagen også meget foran min pc, det er min verden, mit helle og det giver mig enormt meget ro i hovedet. Jeg er ikke så god til at spise et mellemmåltid om formiddagen, når det sker er det som regl et stykke frugt, en gulerod eller et halvt stykke rugbrød. Dog drikker jeg enormt meget væske på denne tid af dagen. Jeg vil gerne drikke ca 2-2½ liter væske om dagen og jeg skal tisse rigtig meget om natten, hvis jeg drikker det for sent på dagen.

Frokost: Har igen ikke et tidspunkt på hvornår jeg spiser frokost, som regl er det imellem 12 og 14, men jeg spiser, når jeg synes at nu er tiden til det. Jeg kan godt finde på at trække tiden lidt ud, jo senere jeg spiser til frokost, jo mindre sulten føler jeg mig, når vi skal ha aftensmad. Jeg spiser altid rugbrød til frokost, det virker. Dog er der jo masser af muligheder med rugbrød, det behøver ikke være kedeligt. Til mit rugbrød får jeg også nogle grøntsager, meget forskelligt hvad det er. Jeg drikker igen en masse væske.

Eftermiddagen er heller ikke planlagt, nogen gange besøger jeg nogen, overfalde min mors have, skriver på bloggen eller leger med mine fugle. For mig handler det meget om at gøre det jeg kan, når jeg kan. I dag er eftermiddagen gået med at støvsuge, hente kæresten, handle og forberede aftensmaden. Fra i morgen skal jeg begynde at træne igen, om det bliver formiddag eller eftermiddag vil afhænge af, hvordan jeg lige har det, når jeg er stået op. Vil helst træne om formiddagen, men nu må vi se. Mellemmåltid om eftermiddagen er enten frugt, grøntsags stave eller lidt yoghurt. Spiser dog kun mad om eftermiddagen, hvis jeg føler mig sulten.

Aftensmad: Aftensmad er virkelig forskelligt, igår var det lidt hjemmelavet pizza med en stor potion salat til. I dag var det grillet forel med grillet grøntsager, salat og et stykke groft brød. I morgen står den nok på grillet hakkebøf med salat og lidt tzatziki. Lige pt tillader jeg mig en cola zero om dagen og den drikker jeg til min aftensmad. Min krop har ikke godt af alt det syre der er i de sodavand, men at jeg er gået ned til 1 om dagen, er jeg meget tilfreds med. Med hensyn til aftensmaden, har jeg den regl, der er ikke noget vi ikke må få, det handler bare om måden det er lavet på og mængden af de forskellige ting. Sund fornuft.


Aftenen går stort set altid med afslapning og computeren. Nogen gange går vi er tur og på lørdag skal vi ha ordnet vores cykler, så håber på at vi kan cyklet nogle aften ture. Jeg bliver næsten altid sulten om aftenen, nok fordi jeg altid er ret længe oppe. I dag har vi lavet en lækker smoothie med jordbær, ananas og cheasy vanilje yoghurt, men det sker kun nogen dage. Ja og bliver jeg ellers sulten, må jeg på et par gulerods stave. Hvis sukker trangen overfalder mig, spiser jeg et bolsje eller to.

Det er måske en lidt kedelig kostplan, jeg har lavet for mig selv, men den virker og der er stadig masser af muligheder for at ændre lidt fra dag til dag. Jeg skal helst vide på forhånd, hvad jeg skal eller falder jeg i de mange usunde huller.

Tjek denne Facebook gruppe ud, der er masser af gode råd og inspiration: SUNDT

Husk at jeg har 2 konkurrencer kørende herinde:
 Fødselsdags Konkurrence 1 - Footway.dk
 Fødselsdags Konkurrence 2 - Annlil.dk

1 kommentar:

  1. Jeg kan se du også er i gang med en livsstilsændring! Fedt! Det er jeg også :) Så skal jeg da kigge lidt forbi din blog og blive inspireret engang i mellem ^_^

    Simone
    Microcut.dk

    SvarSlet