google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Mini Cruise til Oslo.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

12. november 2018

Mini Cruise til Oslo.


For et par måneder siden, var Søren og jeg i biffen. Vi var begge så heldige at vinde i biospillet og vandt hver, et mini cruise til Oslo. Vi besluttede med det samme at det var noget, som bare skulle prøves. Så Søren fik lov til at tage et par fridage og i Onsdags, tog vi så afsted. Først kørte vi mod København og fik sat Søren's Mor af, ved hans moster Jonna. De to skulle lige ha et par hygge dage, imens vi skulle til Oslo. Derefter fandt vi et s-tog, mod Nordhavnen og fik tjekket os ind, på båden. Vi var i mega god tid, så besluttede at vi lige kunne nå, en gåtur langs Langelinie, spille lidt Ingress og se den lille havfrue.

Klokken 16.30 stod vi så på dækket og kiggede ud over København, imens vi sejlede ud. Det var en super smuk udsigt og vi var spændte og glædede os til en god oplevelse.


Onsdag aftens spiste vi på Little Italy ombord og wow, de laver altså lækker mad. Søren fik en lækker pasta ret og jeg fik en super lækker pizza, med skinke og champignon. Havde jeg vidst hvor lækkert det var, havde vi nok ikke bestilt mad til torsdag, hjemmefra. Kunne sagtens ha spist der, to dage i træk. Aldrig har jeg smagt så sprød en pizza. Det kan virkelig anbefales. Efter lækker aftensmad, gik vi rundt på båden, for at se det hele lidt an. Der er en lille cafe, 4 restauranter, 3 bar, spille rum, legeland, spa og wellness. De har også selskabslokaler, konference center og commodore lounge, men det er mere til firmaer og der havde vi ikke adgang.


Vores kahyt var helt okay. Vi havde eget bad og toilet, gode madrasser, puder, dyner, håndklæder og tv. Det havde været en lang dag, så resten af aftenen, gik bare med at slappe af og se lidt tv. Når først man kommer rigtig ud på det åbne vand, er der ingen internet, men vi klare os helt fint uden.


Indsejlingen igennem Oslo fjorden, var super smuk. De små huse på klipperne, gemt imellem træerne. Tågen og gråvejret, gjorde nok at naturen ikke helt kom til sin ret. Vi blev enige om at vi nok en dag ude i fremtiden, gerne ville opleve turen, både i solskin og snevejr. Det må være sådan et sted, som bare altid er smukt.

Vi var ca 6 timer i Oslo og brugte tiden på at spille Ingress. Det er en super god måde at komme rundt og se en masse seværdigheder på. Oslo er en kæmpe by. Jeg troede den ville minde meget om København, men det er tydeligt at København, er en del ældre og har en helt anden eventyrlig charme. Jeg synes dog at Oslo er en helt fantastisk by, der er bare såå meget at se og en dag er faktisk for lidt. Vi endte med at gå 20.000 skridt og så bla, parlamentet, rådhuset, universitet, teateret, Det Kongelige Slot, parker, pladser, havnen, butikker og en masse skulpturer. Eneste ulempe ved Oslo, er at man hele tiden går op af en gade og ned af en anden og forfra. Der er vi danskere nok mere vand til at jorden er flad.. Ha ha. Så da vi kom tilbage til båden, var vores fødder virkelige trætte og vi havde ikke meget energi tilbage.


Klokke 16.30 stod vi klar på dækket for at se udsejlingen og det var så smukt. Jeg ville ellers gerne ha været en tur i spa, men det var lukket pga et utæt vandrør. Så vi brugte en times tid, på at kigge ud over vandet og fjorden. Bagefter fik vi en god bøf, med fritter og hjemmelavet bearnaise og lækker is dessert. Vi tjekkede taxfree shoppen lidt ud, men købte ikke noget og så var det ellers på hovedet i seng. Båden begyndte at gynge og selv om vi ikke følte os dårlige, tog vi for en sikkerhedsskyld, en søsygepille og kravlede i køjen.

Jeg sov overraskende godt den nat. Vi havde ikke bestilt morgenmad, men spiste en müslibar og havde et juice. Vi kiggede en sidste gang ud over vandet, inden vi pakkede vores taske og var klar til at gå i land. Fandt s-toget og kom igen frem til Søren's Moster, hvor vores bil var parkeret og vi skulle hente hans Mor. De stod klar med tidlig frokost og snakken gik lystigt. Vi hørte om deres hyggelige dage og de hørte lidt om vores, inden vi vendte næsten mod Fyn.

Som i kan se og læse, så havde vi en virkelig skøn tur og det kan klart anbefales af andre. Søren og jeg har i hvertfald mod på at gøre det igen en anden gang, men så vil vi nok gerne være i Norge, lidt flere dage og jeg er lidt ked af at vi ikke fik set, så meget af naturen. Men det er godt at ha noget til gode. Så måske vi tager en skiferie engang.

https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ https://twitter.com/Jeakh https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts

2 kommentarer:

 1. Det lyder som en virkelig skøn tur! Jeg får helt lyst til at tage afsted igen, når jeg ser på dine billeder og læser om jeres tur. Da Mie og jeg var afsted i 2015, var det min første tur, og der spiste vi også på Little Italy og jeg synes også at det var vildt lækkert!

  knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det virkelig også og hvis vi havde råd og Søren kunne få fri, ville vi rigtig gerne afsted igen. En dag i Oslo er jo alt for lidt.. Jeg drømmer stadig om den gode pizza jeg fik ombord.. Mmm..

   Håber i kommer afsted igen en anden gang, eller at du evt finder en som vil med..

   Knus Jeanette.. <3

   Slet