google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Er en øv-dag ikke okay???
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

28. maj 2013

Er en øv-dag ikke okay???

I Københavns Kommune har der for pædagoger, været en mulighed for at tage sig en "øv dag". Altså en dag, hvor du ikke er syg, men bare virkelig har brug for at blive hjemme. Nu har jeg de sidste par dage læst, stolpe op og stolpe ned om at det bare ikke er iorden. Jeg er faktisk ikke helt enig.


I Danmark er vi ikke altid lige gode til at passe på os selv. Vi fare rundt og skal helst nå det hele på den halve tid. Der er store forventninger og det kan virkelig slå folk af pinden. Flere og flere ender med stress, depression og andre psykiske lidelser. Nogen af dem kan undgås, hvis vi bare tør indrømme over for os selv og vores omgivelser at der sommetider, er brug for en lille pause.

Faktisk synes jeg at man skulle indføre en sådan øv-dag til alle. Ja, det kan jeg jo sagtens sige, jeg går i forvejen hjemme, er førtidspensionist og har masser af tid. Nu er det jo ikke sådan at jeg tænker alle alle i tide og utide, bare skal pjække eller tage sig en masse fridage. Dog er min holdning at hvis man virkelige vågner op og føler at hele verden er ved at ramle, så er det sku bedre at blive hjemme. Ingen får noget godt ud af at man kæmper sig igennem en dag, hvor man bare er helt nede.

En anden ting jeg har læst, er at nogen ikke mener at det er fair, over for ens kollegaer eller at folk bare er dovne, når man bare bliver hjemme. Personligt mener jeg bare at man ikke har noget godt ud af at ha en kollega på arbejde, der har en alvorlig øv dag. Det kan hurtig skabe negativitet og sætte humøret ned hos alle.

Jeg om nogen, ved hvor vigtig det er at man passer på sig selv. Derfor synes jeg ikke at sådan en øv-dag, kan skade noget. Så længe det ikke er noget der foregår hele tiden. Kunne være at man bare skulle ha lov til at tage 1 enkelt øv dag på et år. 

Hvad synes du om den meget omtalte øv-dags sag???

www.facebook.com/JeasBlankeTanker

3 kommentarer:

 1. jeg synes øv-dage er ok bare man selv betaler :)

  kik forbi mine 3 give aways
  kik-forbi-min-giveaway

  SvarSlet
 2. Hvor er det dejligt at jeg ikke er den eneste der synes det er okay.
  Din ide med flere fridage er helt klart bedre, den havde jeg ikke lige selv tænkt.. :D

  SvarSlet
 3. Jeg er også tilhænger af øv-dage. Dog er jeg overbevist om at hvis det blev indført ligesom extra ferie eller ligende, så bliver den brugt af de forkerte mennesker.
  Ofte re det jo netop dem som aldrig får holdt deres ferie, aldrig er syge og så videre som reelt burde have lov til at tage en øv-dage. Måske den skulle komme den anden vej fra?
  Du sender simpelthen en kollega hjem grundet øv-dag... Tænk lidt over det, hvis du sidder på jobben og øv-dags fyren bare har seriøst øv-dag, Så kunne det da være rart at have muligheden for bare at sende ham hjem. Virker så kun hvis folk ikke mobber. Øv øv øv :)

  SvarSlet