google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: En uges refleksion.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

8. september 2012

En uges refleksion.

For en uge siden holdt mig og en veninde fest på Heidis Bier Bar i Odense. En masse søde mennesker kom for at fejre os og det var virkelig skønt. Sprutten går ind og man åbner sig og snakkere mere og mere. I løbet af sådan en aften, har man utrolig mange samtaler. Nogen mere alvorlige end andre og nogen helt vildt langt ude.

På et tidspunkt i løbet af aftenen, er der en der fortæller mig at han faktisk har overvejet, at slette mig som ven på Facebook, fordi han synes at jeg lidt for ofte, har lidt mange ligegyldige statusser. Han er træt af at høre om, hvad jeg har fået til aften eller hvad mig og kæresten har lavet. Han synes mine statusser er mange og fylder meget. Vi havde faktisk en okay snak og glemte det egentlig lidt igen. Dagen efter slår tanken mig så: Kan det virkelig frembringe en irritation hos andre?? Hvorfor bruger nogen tid på at lade sig irritere, over andres statusser på Facebook. Hvordan opfatter folk egentlig hvad Facebook skal bruges til?

Jeg besluttede mig så for at spørge ham, hvad han egentlig mente med det han sagde. Ikke fordi det betyder det vilde for mig, men fordi jeg egentlig synes at det er et sjovt emne at tage op. Tror egentlig han synes det var cool nok at jeg skrev og spurgte og jeg er også meget tilfreds med hans reaktion. Vi var begge enige om, at vi var stive og derfor bliver sådan en samtale nok overdrevet lidt. Han ville ikke slette mig, men måske blokkere lidt, for nogen af mine statusser. I hans svar måtte han overdrive for at jeg bedre kunne se meningen. Hvis man feks har 50 venner på Facebook og det hele tiden kun er 3 af dem, man kan se der skriver noget, så fylder de 3 personer lige pludselig alt for meget. Feks: Hvis jeg nu skulle grille og starter med en status: Så er grillen klar. Og derefter kommer der så statussen: Nu er kødet på grillen. Ja og derefter et billede af maden osv. Så fylder min aftensmad med kæresten, pludselig det hele. Ja og for ham er det jo overhovedet ikke relevant og ret ligegyldigt. Husk at det er en overdrivelse. Han afsluttende kommentar var: Det er mere det der med, at jeg ved mere om, hvad der sker i andres liv, end mit eget. Ha Ha.

Efter samtalen, har jeg tænkt en del over det faktisk. Har ikke ændret min måde at være på på Facebook og det har jeg heller ikke tænkt mig. Jeg er, som jeg er og det må folk leve med. Synes dog det er et spændende emne og jeg havde faktisk ikke tænkt så meget over, det der med at man kan være for ivrig og positiv på Facebook og at det så kan genere andre, der kigger med. Grunden til at jeg måske ikke har kunne se det fra den side, er nok at jeg for nogle år siden, havde en helt modsat oplevelse. En person synes at jeg var alt for negativ, på Facebook og slettet mig derfor. Efter det valgte jeg, at jeg ville leve et så positivt liv, at folk ville være ved at brække sig over det. Ha Ha. Øhh ja og det er så nok det jeg er nået til nu og det er faktisk en super fed oplevelse, selv om nogen måske synes det er røv irriterende. Har faktisk skrevet et indlæg om netop den oplevelse som hedder: Hvem vil jeg gerne være???

Kunne være fedt hvis du ville smide en kommentar og gi mig dig mening? Tænker du over hvor meget du fylder på Facebook og er du ligeglad med, hvad andre synes eller tænker???

  Skriv evt nogle ting du hader eller elsker ved Facebook!

Husk at du også kan følge mig på Bloglovin, er helt ny derinde så please..

Follow on Bloglovin

4 kommentarer:

 1. Faktisk et meget spændende emne, som jeg tror vi har vendt andetsteds før. Så min holdning er nok ikke så ny igen for dig..

  Jeg hader facebook.
  Jeg er pigesur over måden det virker på og hvad folk gør det til. Og mest af alt effekterne deraf.

  Egentlig kunne jeg skrive et helt indlæg af de tunge om det, hvilket jeg måske burde, senere.

  Den grundlæggende ide med Facebook er super, der er lidt problemer med sorteringerne, og grænselandet mellem ven og "ven" er et spændende sted.
  Det er rimelig meget noget sur numse at det hele er en forretning, det vil sige der skal tjenes penge. Der der tages som sædvanligt alle midler i brug.

  Konceptet Grupper bliver også sjældent taget seriøst, og derfor bliver det noget Proffesionelt/pjatteagtigt sted hvor de fleste prøver at leve op til forventinger de umuligt kan opfylder.

  Nej jeg er ikke træt af at se opdateringer om at grillen er tændt, kødet bliver stegt, og spist, og taget billeder af det.
  Jeg er træt af 25 mennesker mener jeg skal se det samme klip på Youtube, eller på nationen (Som jeg ikke tør åbne på en virusfri computer med at det skrammel den hiver med sig).

  Jeg er træt af FB jævnligt tror de ved hvad jeg kan lide og ikke lide (De aner ikke hvad lilla er for noget).
  Jeg er træt af at de oplysninger jeg deler bliver brugt og solgt i stride strømme uden jeg har noget overblik over hvad der sker og hvor jeg lander.

  Jeg er træt af jeg automatisk er fan af ting jeg undersøger.

  Som udgangspunkt er jeg glad for FB, teknologien og konceptet er genialt. Jeg gider bare ikke være med når jeg bliver en metervare som alle andre og uden indflydelse på hvad jeg ville kalde mine egne ting. Og det er grunden til jeg bare venter på at kunne slette kontoen. Den er dog nødvendig grundet foreningsarbejde, så må vente lidt.

  Og nej, jeg er faktisk ikke typen der laver offentlige opdateringer. Jeg er typen der læser dem og sjældent siger noget jeg så noget. Når jeg har noget at sige som ikke allerede er blevet sagt en milliard gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er stor forskel på hvad folk vil bruge Facebook til og hvad man synes. Spændende at høre forskellige meninger. :)

   Slet
 2. Faktisk er Facebook lige netop det sted, jeg aldrig har haft nøkker over at nogle folk opdatere mere end andre. Det eneste jeg (i forhold til mange opdateringer) har været træt af der, er spil-anmodninger/spil opslag på spil jeg ikke selv spiller. De er belastende at bladre igennem. Som svar har jeg sikret at mine egne kun bliver delt til folk der selv bruger dem (eller i hvert fald har brugt spillet) ved at benytte lister.

  Til gengæld har jeg på både Twitter, bloglovin og youtube somme tider slettet bestemte personer jeg har "Fulgt", fordi det væltede ind med indhold der enten var useriøst eller forhastet - altså ikke noget man har lagt meget energi i, så ikke noget der var "godt lavet". Men værre var det jo heller ikke ^^

  // Janni aka Gulde <>< http://gulde.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ser faktisk jævnligt at folk brokker sig over spil anmodninger på facebook.. Nu er jeg en af dem der faktisk spiller en del på facebook og jeg sender normalt kun anmodninger til folk jeg ved spiller, men der kan ske uheld. Folk har jo også muligheden for at blokkere for spil anmodninger. :)

   Jeg prøver også kun at følge blogs der siger mig noget. Må indrømme at modeblogs ikke rigtig er mig.. skal helst ha lidt mere indhold. :)

   Slet