google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Madvanerne skammer sig.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

28. november 2013

Madvanerne skammer sig.Haps sagde det og for 5 gang i denne uge, spiste jeg kage.. Mine mad vaner skammer sig rigtig meget pt. Jeg har stort set ikke lyst til mad og hver gang jeg tænker på mad, får jeg kvalme. Det eneste jeg rigtig har lyst til, er ostemadder, kage eller chokolade.. Det er virkelig bare ikke det, som jeg har lyst til at stoppe i ansigtet lige pt. Jeg har aldrig haft det så slemt som nu, angående mad. Jeg har ikke være på vægten længe og frygter den. Jeg får hverken det rigtige at spise, nok at spise og samtidig drikker jeg stort set heller ikke andet, end cola zero for tiden. Den anden dag opdagede jeg at jeg ikke kunne huske, hvornår jeg sidste havde drukket vand. Jeg har snakket lidt med psyk om det, men de vil lige se tiden lidt an.. Jeg vil virkelig gerne ha det bedre, men ved ikke rigtig hvad jeg skal stille op, synes jeg har prøvet flere forskellige ting og pt er målet bare, i det hele taget at få noget af spise. Jeg har en plan om at jeg fra det nye år, igen skal vende tilbage til den sunde livsstil, men hvis det her fortsætter, så ved jeg ikke om jeg kan.. Krydser fingre for at det bare er fordi, jeg pt er utrolig psykisk ustabil og at det snart går over.

Kender du den der følelse, man kan ha' når man bare er ved at kaste op, hver gang man tænker på mad?

6 kommentarer:

 1. Kender udemærket følelsen af at man bare har lyst til at stikke en finger i halsen hver gang man snakker om mad eller tænker på mad... sådan har jeg haft det i en del år efterhånden... og et eller andet sted skammer man sig lidt over at have det sådan (jeg gjorde ihvertfald), men der er bare ikke så meget at gøre ved det - desværre...

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyst til at stikke fingrene i halsen har jeg aldrig haft.. men jeg har virkelig ikke lyst til mad.. Bare tanken giver mig kvalme.. Pt ville jeg ønske at jeg helt kunne slippe for at spise, men min angst hæmmer mig heldigvis.. fordi jeg er utrolig bange for at besvime hvis min blodsukker falder for meget.. som skete den gang jeg blev syg..

   Slet
 2. Jeg tror det sker for alle engang imellem. Jeg står tit med problemet til frokost, fordi jeg er så kræsen, og så ender jeg helt med at skippe måltidet. Men det sker også sommetider til aftensmaden, der ganske vist er det mest overflødige måltid sundhedsmæssigt, men oftest er det lækreste/mest spændende måltid. Så står man der og har ingen anelse om hvad man skal lave, fordi man slet ikke kan forestille sig noget mad der kommer ind i kroppen og bliver liggende der. Puh...

  Frugt og grønt (gulerødder og agurk fx) plejer i så fald være mit bedste alternativ, men sådan noget er jo dyrt og tager lang tid at vaske/skærer, hvis det er noget man skal leve af. Og så er det sikkert heller ikke ernæringsmæssigt dækkende, men hay, bedre end ingenting. Selv kage er bedre end ingenting i min optik ^^"

  Så er det svært ikke at skamme sig over hvad man smider indenbords, men jeg ved på den anden side også at skammen ikke bringer noget konstruktivt med sig. Det gør bare en i endnu dårligere humør, så man får endnu mindre lyst til mad, ond cirkel desværre m(_ _)m

  // Janni aka Gulde <>< Gulde.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en utrolig dårlig cirkel at komme ind i.. Jeg har altid været glad for mad og sagtens kunne spise stort set alt, men lige pt er det godt nok bare noget rod.. Jeg har virkelig ikke lyst til mad og samtidig bliver jeg rigtig bange da jeg ved at lavt blodsukker kan være utrolig farligt og for mig også enormt angst provokerende, da det var sådan det startede da jeg blev syg. Jeg bliver bare så flad og slap når jeg ikke får noget mad og som du siger, så bliver er det en ond cirkel..

   Slet
 3. Jeg har selv lige haft sådan en periode. Det var sådan så når min mor lavede mad, så fik jeg helt kvalme af lugten og bare tanken om mad! Jeg lå om aftenen med kvalme og havde bare aldrig lyst til mad.. Jeg spiste jo self, for ellers indlægger sygehuset mig, men det var ikk med min gode vilje! For det der med at spise når man har kvalme af maden, det er sgu ikke nemt :) men mit er så stille ved at gå væk igen, så slipper for konstante spørgsmål om graviditet -,-

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg spiser også, men det er virkelig svært for mig pt, for har simpelthen bare ikke lyst til mad.
   Det værste er at skulle finde på hvad vi skal ha til aften feks.. Jeg ved at vi jo skal ha et eller andet, men hvad skal man dog handle, når lysten bare ikke er der.. og tit så er jeg ved at ombestemme mig når jeg så endelig har fyldt noget i kurven og er på vej til kassen. Så når først noget er i kurven, skal jeg helst skynde mig ud.. Det er lidt af en kamp, men jeg ved at det nok skal gå over igen..

   Slet