google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Blomster amok.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

3. maj 2014

Blomster amok.


Ja, jeg kunne sådan set ha' vist jer 100 billeder mere, men jeg prøver lige at styre mig lidt. Hvis du følger med her på bloggen, ved du at vi var på blomster shopping, med min svigermor i Torsdags. Det var super hyggeligt og i går fik jeg så plantet det meste i krukker og altan kasser. Opdagede dog at vi ikke havde købt nok. Der er stadig to tomme altan kasser.. Ha Ha..

I dag har vi været i Plantorama for at købe lidt foder til hamsterne, men vi faldt også lige over 4 planter mere. Dem ser i på billedet nederst til højre. Glemte dog at købe nogen af de der leca sten, så kan ikke plante dem rigtig før i morgen.

Jeg elsker alle blomsterne og jeg lovet at i nok skal få lidt flere billeder, men det bliver lidt af gangen, ellers kan i følge mig på Instagram, der viser jer en del mere. 

Jeg er mest spændt på den altan-kasse med tomat-planter, som er noget af et eksperiment. Jeg ved slet ikke om de kan vokse på altanen og jeg har ingen ide om, hvordan man dyrker tomater, men vi prøver. Det ses på billedet øverst til højre. Kan lige set det for mig, første gang en af de store duer lander i den altankasse, går det 100% galt. Ha Ha.. Ja det drillede mig lidt sidste år de duer.

Har i mange planter og blomster??

16 kommentarer:

 1. Det ser godt ud :) jo. Jeg elsker elsker blomster :) har været blomsterbinder inden jeg blev syg, og drømmer om at blive det igen....tomatplanterne kan sagtens vokse på altanen, men sys det er lige tidligt nok at lade dem stå ude om natten også. Én gang frost, og de er færdige... så jeg tager mine ind om natten. De har godt ha lidt gødning. Nogle arter skal have gødning for at klare sig, og så vil de sikkert gerne ha en pind at støtte sig til, når de bliver lidt større :) mine har alt for meget fart på og tror at det snart er tiden. De er 3 gange så høje som dine og er i fuld gang med at blomstre. Har sået dem fra frø :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er godt klar over at det kan være farligt med frost, så holder hele tiden øje med temperaturen på altanen.. De sidste par gange hvor de har lovet frost har der været 4 grader på vores altan.. Det er kun fordi jeg holder godt øje jeg tør og hvis der skulle kommen en nat hvor jeg er for nervøs sætter jeg dem i sikkerhed.. De har både pind og snor at støtte sig op af.. ;) Planterne er kun 20 cm høje, så ja de er ikke ret store endnu.. men vi passer godt på dem.. Har du et godt råd med hensyn til gødning??

   Knus <3

   Slet
 2. Enig, det er for tidligt at have dem ude om natten

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg passer godt på dem og holder godt øje med temperaturen.. ;)

   Slet
 3. Jeg synes de er fiiiine!!!!
  Vi har også planter hist og her og også ude i vores have :) men jeg er ikke god til blomster haha.. De dør sgu... :|

  SvarSlet
  Svar
  1. De grønne fingre har jeg nok med fra barnsben af.. Har altid fået lov til at være med mine forældre i haven og min mor har lært mig alt hvad jeg ved om planter.. Kunne være hyggeligt at se nogle billeder af jeres have, hvis du har mod på at lave et indlæg???

   Knus <3

   Slet
  2. Jeg har også været meget med i haven, men det er som om blomsterne siger "NOPE!!" Og modarbejder mig haha.. Tjoo, det kunne da godt være :)

   Slet
 4. Hvor er det flot. :) Det er lige præcis derfor jeg skal ha' en ny lejlighed, hvor der er altan, så jeg kan fylde den op med blomster :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber at vi i år evt kan finde noget anden at bo i..
   Jeg synes altanen er blevet for lille, vil gerne ha have og lidt mere plads. :D

   Slet
 5. Åhh hvor ville jeg dog ønske, at jeg kunne holde blomster, men ak, de går kronisk ud for mig... Det ser bare super godt ud med alle dine blomster!!!
  En plante som jeg dog er vildt god til, er tilfældigvis tomatplanter, og jeg må nok desværre sige, at jeg aldrig ville plante dem i en altankasse uanset type/sort (med mindre det er de aller mindste, som ikke bliver mere end maks 30 cm høje). Nu er jeg på ingen måde ekspert, men min mor har dyrket tomater i mange år, så jeg har set lidt af det hele, og dyrker dem nu selv flittigt på min egen lille altan...
  Ved du hvilke typer det er du har købt og hvor store de bliver? De mest almindelige bliver vel mellem 45-90 cm høje, og har brug for en pind at støtte sig op af - du kan nemt og billigt købe fx bambuspinde, de holder ret godt. Men du kan jo oss risikere at de bliver op mod 2-2,5 meter høje - sådan en havde jeg sidste år. Uanset hvor stor/lille, har tomatplanter dog et utroligt stort rodnet, og vil meget gerne have deres egen krukke, hvor de kan grave rødderne dybere ned end hvad en altankasse tillader (bare som sammenligning, sætter de op mod 2 meter dybe rødder hvis de står direkte i jorden). Jeg plejer bare at bruge nogle lidt større krukker som vel er en 40-50 cm dybe, og det går fint og passer lidt bedre sammen med den begrænsede plads på altanen... =)
  Anyhow, en anden ting du skal finde ud af, er om dine tomater er busk tomater eller de mere almindelige slags - de fleste er dog de almindelige, bare hvis du er i tvivl, for så skal du huske at fjerne alle sideskuddene, ellers sætter planten desværre et meget begrænset antal tomater. Sideskuddene kommer i alle hjørnerne hvor en gren stikker ud - der kommer ligesom en ekstra lille grøn gren imellem stammen og den store gren, og det er en lille plante i sig selv, som moderplanten bruger utroligt meget energi på. Du skal bare hive den af, for så bruger planten ikke energien på den mere - det er for resten en lille stikling du hiver af, så hvis du vil ,kan du sætte den i vand 1-2 uger indtil den sætter rødder, og så plante den i en lille beholder indtil den er stor nok til at komme ud, og wupti, gratis tomatplante til dig eller familien. =)
  Og sidst men ikke mindst, skal tomatplanter gerne vandes ofte. Ikke totalt overvandes, for så bliver smagen i selve tomaten vandet, men lad den tørre en lille smule ud, så den lige akkurat hænger en smule med bladene, og så giv den masser og atter masser af vand... Om sommeren vander jeg omkring hver anden dag - nogle gange hver dag - og helst om aftenen, så planten har natten til at optage vandet, inden solen igen dukker op og fordamper det meste... Oh well, bare gode råd, for der er simpelthen ikke noget mere fantastisk end hjemmedyrkede tomater - det smager himmelsk...!!! Og bare spørg løs hvis du har spørgsmål... =D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er det også mest et lille sjovt experiment.. vi har beklædning på vores altan, så hvis den skulle stå i en krukke ville de ikke få nok lyst, derfor at vi prøvet med en altan kasse, hvis det ikke går jeg har et par spande som vi evt på hænge op, men nu må vi se.. vi holder godt øje med dem.. Det er en cocktail tomatplante den ene og den anden er en cherry tomat plante.. vi har bundet snore op de kan klatre sig ved og de har begge en lille pind, men vil ha fat i bambus pinde, dem har min svigermor vidst nogen af.. jeg ved godt at de skal nippes lidt med de der side skud og min tanker er faktisk lidt om man også kan knibe toppen af planten når den når op i den højde man gerne vil ha???????? Der er ca plads til at den kan blive 1½ meter hvor den er sat op..

   Tak for din dejlige besked.. og de mange gode råd.. :D Elsker når folk skriver.

   Slet
  2. Åhh, og hvis det lykkedes, er det et alle tiders eksperiment!!! =D Som sagt er der intet bedre end hjemmedyrkede tomater, og jeg er selv blevet helt bidt af en gal tomat, og må bare eksperimentere med nye sorter hvert år. Hehe.
   I realiteten kan du godt klippe den i toppen, når den når en bestemt højde, men jeg ville ikke gøre det før engang i september, hvor man alligevel skal have stoppet væksten, fordi planten skal fokusere på de resterende tomater inden sæsonens slutning. Du skal tænke på, at du skader/sårer planten ved at klippe den, og du kan risikere at den ikke reagerer pænt på det... Dog bliver en cherrytomat og en cocktailtomat vist sjældent over de 90 cm (i hvert fald ikke hvad jeg har oplevet), så jeg tror ikke der er grund til bekymring. =)
   Du skal bare passe på, at de to planter ikke går ind og kvæler hinanden. Som sagt får de et kæmpe rodnet, og når de ikke kan arbejde nedad, vil de gå mod siderne, og jeg mistænker at de vil kæmpe om pladsen til rødderne - enten bliver de bare små af vækst og sætter måske ikke så mange tomater, eller oss kan en (eller begge) planter gå hen og blive kvalt i processen. Jeg har aldrig prøvet at sætte tomater op i samme beholder, så jeg skal simpelthen ikke kunne sige hvordan de reagerer, men sidste år tog jeg en stikling fra vores underbo og satte i en stor krukke (hun brugte kun en lille krukke), og min blev kæmpe stor og havde enormt mange frugter, mens hendes forblev en lille sølle én med kun få frugter... Den gik også ud allerede engang i september, hvor min holdt sig fint og modnede tomater helt indtil frosten satte ind - hvilket var utroligt sent sidste år... Tomater er dog noget af det mest tilgivelige at arbejde med, så hvis de begynder at hænge med bladene og se sølle ud, bør du sagtens kunne nå at plante den om og se den blomstre op igen - man kan gøre næsten hvad som helst ved dem, og de skal nok belønne dig rigeligt når du gør noget godt for dem... Endnu en grund til, at tomatplanterne har stjålet mit hjerte... (sammen med chili planter, af en eller anden mærkelig årsag, for jeg spiser ikke chili, og giver dem bare væk til familie og venner... Og så er planterne vildt krævende og ikke voldsomt samarbejdsvillige, men åhh hvor er de flotte når de blomstrer med små hvide blomster og sætter smukke røde frugter... hehe)...

   Slet
  3. Indtil videre har jeg haft givet mine en fast gødning (sådan nogle små runde kugler) som jeg fik i en stor kasse hos en planteskole... En Hornum have- og grøntsagsgødning som jeg brugte en håndfuld af (pr store krukke) gang om måneden eller deromkring - afhængigt af hvor meget jeg vandede dem. (ved små planter i mindre beholdere, vil jeg dog formode at du har bedre gavn af at bruge det halve, og så give ca. hver 14 dag). Jeg mistænker dog, at langt klogere tomat-kendere vil syntes den er i underkanten, og jeg har faktisk lige set, at man på planteskoler kan købe en flydende tomatplante-gødning beregnet kun til tomater - så burde man give dem en lille skvat en gang om ugen ca. Det ville de kloge hoveder nok bruge, men nu er jeg jo hobby-dyrker, så bare de får gødning og sætter mange velsmagende tomater, så er jeg egentligt ganske tilfreds, og det lykkedes altså med en have- og grøntsagsgødning sidste år - og fordelen er, at du oss kan bruge den på dine andre planter, hvis de lige skal have lidt ekstra at leve af... =)

   Slet
  4. Uhh, men en mark og en god omgang hestemøg burde være endnu bedre - hvis du altså er frisk på at finde en skovl og en spand og gå på jagt... Griner... Det er vist den metode man kalder "au naturale". ;D

   Slet
  5. Jeg har også nogen af de der små kugler.. Det er noget gødning jeg har fået af min Mor og hun sagde i dag at jeg sagtens kan bruge det til tomaterne.. :D

   Slet