google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Der er snart Tomater.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

18. juni 2014

Der er snart Tomater.

Tomat-planterne har det rigtig godt og er nu 85 cm høje. De har mange blomster og har også sat de to første små tomater i går.

Jeg så på tv2 fri i går, en der klippede et par blad-grene af, for at planten kan bruge kræfter på tomaterne i stedet for. Så i dag har jeg klippet et par af. Jeg tør dog ikke klippe for meget af. ;)

En anden ting er også at begge planter, har haft nogle sideskud for neden, som nu snart er blevet ret store.. feks kan i se det i højre side. Jeg har flere gange overvejet om de side-grene, bare skal ha lov til at leve eller om de skal klippes af. Indtil videre får de lov til at leve, der er nemlig også blomster på.

2 kommentarer:

 1. Hehe, hvor sjovt at du også har problemer med dine sideskud. Jeg gav op og klippede mine af her i går, for 1. jeg vil gerne have at moderplanten kun koncentrerer sig om tomaterne og 2. jeg tænker at plante dem i en beholder for sig selv, og wupti, så har man en tomatplante mere (hvor pokker jeg skal gøre af de planter, er så det gode spørgsmål, for mine har også sat blomster, så jeg nænner ikke at smide dem på porten. Måske en eller to skal flytte hjem til min kære moder... Hmm...). Mine var allerede på længde med min arm, og eftersom det egentligt er en selvstændig plante, kan man jo forvente, at den bliver lige så stor som moderplanten - bare husk, at jo længere du venter med at klippe, jo mere skader du planten og jo mindre energi bruger planten i mellemtiden på tomaterne fordi den skal fordele energien. Jeg ved godt, at jeg skrev et indlæg om at lade dem sidde (det var jo det som jeg var blevet anbefalet af planteskolen), men årets erfaring må blive, at det ikke rigtigt kan betale sig at gøre, for det fylder simpelthen for meget...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så sært.. Selv om jeg ved det er godt for planten, så har jeg super svært ved bare at klippe den af og bare smide den væk. Pladsen på altanen er meget trang i forvejen.

   Hvis jeg vælger at klippe den af, kan jeg så sætte den direkte ned i en potte med jord??

   Slet