google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Depressions Sucks
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

7. oktober 2014

Depressions Sucks

D. 1 Oktober var det European Depression Day og i forbindelse med det, har Depressions Foreningen lavet en kampagne, for at støtte de ca 150.000 Danskere, som i dag lever med en depression. Hver 6. dansker rammes af depression, på et eller anden tidspunkt i deres liv. Desværre findes der stadig en del tabu og den kan vi forhåbentlig få brudt nu.

Jeg har selv haft en ret alvorlig depression tidligere, som samtidig også var med til at gøre mig opmærksom på, hvordan livet burde være. Jeg fandt hurtig ud af at noget var helt galt i mit sind og det endte med min indlæggelse på psyk i 2007.

Jeg ville ønske at det var lettere at hjælpe folk med depression. Det tager utrolig lang tid og samtidig rigtig mange kræfter, både for personen selv, men nogen gange endnu flere for de pårørende. Jeg synes heldigvis at vi her i Danmark, er ved at få brudt tavsheden og bliver bedre til at snakke, om nogen af de svære ting. Mon ikke vi sammen snart helt kan bryde tabuet.

Mit bedste råd er: opmærksomhed og accept. Man kan ikke hel tiden være opmærksom på andre og samtidig sig selv, men hvis man ind imellem kigger sig lidt omkring, kan man måske spotte hvem der har brug for lidt støtte eller et kram. Husk at man ofte bør starte med sig selv. Hvis man ikke selv er på toppen, må man enten gøre noget ved det eller finde nogen, der kan hjælpe en. Sidst men ikke mindst, så husk at accepter din situation og dit liv som det er. Det er helt okay, at vi alle ikke altid er den bedste til alt. Jeg vil hellere være nr: 2 og ha det godt, end at blive nr: 1 og ha ødelagt mig selv.

4 kommentarer:

 1. Igen - jeg er vild med symbolikken :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Symbolikken elsker jeg helt bestemt også.. :D

   Slet
 2. Hej Jeanette og alle andre der kigger forbi denne side :-)

  Med forlov vil jeg gerne fortælle om mit nye tiltag for depression ramte som er et produkt af min egen depression som jeg fortsat er i behandling for.

  Jeg har lavet hjemmesiden http://DepBlog.dk som er for depressions ramte og deres pårørende og udover generel information og gode råd kan man som bruger skrive om sine egne oplevelser med depression og den virkning det har haft du dit liv, Du kan skrive om din behandling hvad der har været godt / skidt både angående medicin og samtale hos psykologen altså lige det du har lyst til at dele omkring din depression.

  Mvh.
  Michael - Stifter af DepBlog.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg ikke selv en depression men synes det er en cool hjemmeside.. :D

   Slet