google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Øver mig i at lave rugbrød.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

29. januar 2015

Øver mig i at lave rugbrød.

Klokken er 01.00 og jeg har netop lavet min fjerde rugbrøds dej i år. Nogen husker måske at et af mine mål for 2015 er at jeg gerne vil være god til at bage rugbrød. Jeg havde måske ikke regnet med at jeg allerede ville være kommet så langt at jeg nu kan bage et ret hæderligt rugbrød. Men nu var planen ikke bare kunne bage et rugbrød, men jeg vil gerne være rigtig god til det. Øvelse gør mester siger man jo.

Det har tilgengæld betydet at vi kun en enkelt gang i år, har købt et rugbrød. Når jeg regner det efter, så er det hjemmebagte rugbrød nok lidt dyrere, men tilgengæld ved jeg hvad der er i, bruger økologi, det er sundere, vi får spist op og det smager bedre. Det må da være hele arbejdet værd. Indtil videre har jeg kun brugt den samme opskrift, har dog rettet den en smule til, feks kommer jeg revet gulerod, lidt græskar kerner og chiafrø i. Hvis du har mod på at kaste dig ud i at bage rugbrød, så kan jeg kun sige - gør det.. Det smager skønt. Opskriften jeg gå ud fra, er fra spisestuen.dk og i kan se den her - Solsikkerugbrød uden surdej.

4 kommentarer:

 1. Jeg er ikke kommet i gang endnu, men har planer om det. Græskarkerner skal helt sikkert også med i mit brød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg laver det meget, efter hvad jeg lige har i skabet, synes altid jeg lige mangler 100 gram af et eller andet, så kommer jeg bare noget andet i i stedet for.. Jeg kommer faktisk også en enkel spiseske olivenolie.. lidt smørelse skal vi jo ha.. ha ha... Men håber du kaster dig ud i dag, det smager himmelsk..

   Knus <3

   Slet
 2. Jeg har af en eller anden grund aldrig lært at bage rugbrød. Jeg kan lave mad, bage kage, bage lyst brød, kiks etc. men rugbrød? Niks. Det VIL bare ikke. Sjovt nok kan jeg godt bage Stenalderbrød uden problemer af uforklarlige årsager. :S

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes da du skal gi' det en chance mere og se om du ikke kan.
   Synes du skal prøve den opskrift jeg bruger, det er ikke gået galt for mig endnu :D

   Knus <3

   Slet