google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: The Book Lover's Tag.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

19. marts 2017

The Book Lover's Tag.


Rikke har været så sød at tagge mig i *The Book Lover's Tag*, på hendes blog - Flyvmedmig.dk
Jeg vil gerne selv tagge Kristine, Mie, Louise og Christina, men alle er velkommen til at være med.

Har du et bestemt sted, hvor du foretrækker at læse?
- Oftest læser jeg på min sofa *Randi*, men det sker da også at jeg tager en bog med ind i seng. I sommers prøvede jeg også at ha en bog med på stranden et par gange, men det kræver nok lidt mere øvelse. 

Bruger du et bogmærke eller noget mere tilfældigt, som du lige har ved hånden?
- Har i et par år, ledt efter et bogmærke jeg kunne li' og fandt endelig et par stykker i februar måned. Før det, havde jeg bare en lille snor, som jeg havde hæklet. Elsker mine nye Bogmærker og er nok nød til at købe et par stykker mere.

Stopper du din læsning midt i et kapitel, eller er du nød til at læse det færdig?
- Jeg forsøger altid at ramme et kapitel, men hvis noget forstyrrer, eller jeg pludselig bliver for træt, kan jeg sagtens stoppe midt i et kapitel. 

Spiser og drikker du, imens du læser?
- Jeg kan sagtens spise lidt imens jeg læser, men har regler for det. Det skal kun være noget, der kan spises med en hånd og vasker hænder når jeg er færdig.  

Hører du musik eller ser fjernsyn imens du læser?
- Det er rigtig vigtig for mig at der er totalt ro, når jeg læser, de mindste lyde, kan få mig helt ud af kurs og så mister jeg totalt fokus. Men for 2-3 år siden kunne jeg slet ikke læse, så det går jo fremad. Kan mærke at jeg får det lettere, med små forstyrrelser og lyde. 

Læser du en eller flere bøger ad gangen? 
-Kun en af gangen, kan ikke rigtig holde fokus eller skille tingene ad. I forvejen synes min hjerne at den vil blande alle bøger, jeg har læst, sammen til en historie.  

Fortrækker du at læse hjemme eller andre steder?
- Jeg har det bedst med at læse hjemme, men ville gerne være bedre til at tage en bog med udenfor, når det er godt vejr. Har dog bare desværre stadig svært ved at holde fokus, men jeg øver mig. 

Læser du højt for dig selv eller inden i dig selv?
- Læser inden i mig selv, synes det andet lyder virkelig underligt.. :P

Læser du i forvejen eller springer du sider over?
- Kan ikke helt forstå, hvorfor man skulle gøre det, så nej. 

Knækker du ryggen på dine bøger, eller forsøger du at undgå det? 
- Nu læser jeg selv stort set kun biblioteks bøger og de er ofte knækket og bøjet i alle retninger i forvejen. Faktisk kan jeg personlig godt li at se en bog er blevet *brugt* og læst. Har selv ejet et par bøger og tror faktisk, jeg har knækket ryggen på dem. Det er helt seriøst, ikke noget jeg tænker over, så måske er jeg ikke en rigtig *Book Lover*. 

Skriver du i dine bøger?
- Jeg har gjort det en enkelt gang. Fik en bog af en på twitter engang, som gerne ville ha vi skrev vores navne i den, når den var læst og så gav den videre. Ellers synes jeg ikke, det er noget man bør gøre, med mindre man er forfatter og signere den.

https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ https://www.instagram.com/jeakh/ https://twitter.com/Jeakh https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts

17 kommentarer:

 1. Kære Jeanette, du skal have hjertelig tak for at tagge mig. Jeg glæder mig til at skrive det blogindlæg, for jeg nyder sådan at læse I andres indlæg om jeres læsevaner <3 Kram <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt, synes det kunne være hyggeligt at få dig med og læse dine svar..

   Krammer <3

   Slet
 2. Sjovt at læse dine svar! :)

  Et lille fif jeg bruger, når jeg skal læse ude i offentligheden - det kan nemlig være så hyggeligt: Hvis du har svært ved at koncentrere dig, så tag musik uden tekst i ørerne. På den måde blokerer du forbipasserendes samtaler og anden støj ude, men du kan stadig nyde at sidde og læse uden for hjemmets fire vægge. Det har man brug for nogle gange, synes jeg. Nå ja, og så sæt dig for Guds skyld altid i stillezonen, hvis du vil læse i toget! :D

  http://litcomprime.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke om du har læst hele indlægget, men jeg skal virkelig ha 100% ro for at kunne læse.. Det ville aldrig fungere med musik.. ;)

   Slet
  2. Jo, læste det skam godt. Tænkte bare at lydproblemet måske handlede om, at det var lyde, der har en eller anden "betydning" man bliver fanget af, som når musik har tekst eller man overhører samtaler. Men når du slet ikke kan have nogle lyde, så kan jeg godt se, det virkelig er en udfordring! :D

   Slet
  3. For ca 3 år siden kunne jeg slet ikke læse, fordi jeg ikke kunne holde fokus med mine øjne.. Så mødte jeg en kiropraktor der også har noget neurologi udd.. Han hjalp mig og efter ti behandlinger kunne jeg læse.. Så jeg er stadig ret ny i det her med at læse og jeg træner stadig.. Jeg skal helst ha 100% ro.. Små bitte lyde som min kæreste slet ikke kan høre, kan være irriterende nok til at jeg må opgive.. Men det bliver bedre.. Tror faktisk at jeg i sommers fik læst et helt kapitel ved stranden.. Øvelse gør mester.. ;)

   Slet
  4. efter to behandlinger, skulle der ha stået.. :P

   Slet
  5. Hold op, hvor er det vildt! At du læser hele bøger nu, når du for tre år siden slet ikke kunne. Meget imponerende. Var det sådan, at du ikke KUNNE læse - altså at du heller ikke ville kunne læse, hvis nu dine øjne havde kunnet holde fokus? Jeg mener, kunne du godt skrive og sådan? Eller var det "kun" det fysiske element af det?

   Ligemeget hvad, er det meget imponerende. Og godt at du fik hjælp. Øvelse gør bestemt mester, men der er mange ting, som er "lettere" at lære som barn. Det er tit et tungere træk at se udvikling i læringen som voksen.

   Slet
  6. Jeg har altid godt kunne læse, men i en periode på ca 10 år, kunne jeg ikke pga psykiske forstyrrelser. Når man bliver ramt af alvorlig psykisk sygdom vil ens hjerne halvdele åbenbart ikke altid arbejde sammen.. Det gjorde blandt andet at jeg ikke kunne holde fokus med mine øje.. Men det kan jeg nu og har læst rigtig mange dejlige bøger siden. Min Goodreads app siger faktisk det er 67 bøger jeg har læst nu...

   Slet
  7. Hold da op. Det fænomen har aldrig hørt om før, men hvor må det være frustrerende! Det må have været skønt at kunne vende tilbage til læsningen efter så langt tid - og bare bliver flere og flere litterære rejser rigere, som Goodreads-tallet stiger ;)

   Slet
  8. Det er ret normalt at der følger forskellige følge sygdomme med, når man får en psykisk lidelse.. Feks har jeg også tinnitus i perioder.. Men jeg ved at når jeg bare har roen og følger mit eget tempo så er alt okay.. Havde faktisk aldrig regnet med at jeg skulle komme til at læse igen, så det er for mig lidt et mirakel og faktisk finder jeg meget ro ved det, når bare her er musse stille. ;D

   Knus <3

   Slet
  9. Hvor er det dejligt for dig! Meget spændende at høre om - tak fordi du åbnede op om emnet.

   Knus :)

   Slet
  10. Det var da så lidt.. jeg synes jo personligt det er lidt af et mirakel og nyder såå meget at læse igen.. Jeg ved det er ret normalt at man har svært ved at læse, hvis ens hjerne er ramt af psykiske problemer, men at jeg er kommet så fint igennem det og nu kan læse igen, er så dejligt. Det giver sådan en dejlig ro. :D

   Knus :D

   Slet
 3. Åh knækkede rygge på bøger er det største no-go for mig! Men sådan er vi heldigvis så forskellige. Kan dog godt følge dig i det med at en bog gerne må se brugt og elsket ud. I det mindste laver du forhåbentlig ikke æselører i dine bøger? :o

  Kram <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænkte nok at det kunne gøre noget forskrækket.. ha ha... Jeg kunne aldrig drømme om at lave æselører.. Hader dem... :P Det er jo totur på bøgerne.. :D

   Knus <3

   Slet
 4. Så dejligt at du ville være med søde - og nogle fine svar! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var hyggeligt at være med og den passede ret godt til mig faktisk..

   Knus <3

   Slet