google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Slut med Shampoo - #NoPoo
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

21. februar 2019

Slut med Shampoo - #NoPoo

Det sidste års tid, har jeg været rigtig træt af mit hår. Enten klør det, er røv elektrisk, tørt eller fedtet. Jeg begyndte at læse forskellige artikler og de endte stort set alle sammen, med at anbefale "No Poo* metoden. Samtidig kunne jeg se flere og flere på de sociale medier, prøve det. No Poo er nok verdens værste forkortelse, men det står altså for No Shampoo = Ingen Shampoo.

Jeg har den sidste måneds tid, prøvet på at skære ned for mine hårvask, for at forberede mig til at turde tage springet. Jeg har feks ikke vasket håret med shampoo siden i søndags. Så nu er det tid til for alvor at nulstille håret og prøve det.

Her til aften har jeg nulstillet mit hår, ved at vaske det aller sidst gang, med noget der minder om en shampoo. For at nulstille håret, skal silikonen ud af håret. Det meste shampoo indeholder både sulfat og silikone, som blandt andet ødelægger hårets naturlige fedt (sebum). For at vaske silikone ud, er man nød til at bruge noget med sulfat i. Så man skal finde en shampoo uden silikone, men som har sulfat, for at nulstille håret. Vi havde Matas Dybderendende shampoo, så den brugte jeg. Så nu skulle alle gamle sæberester, silikone og andet snask være vasket ud og så er jeg klar.

Fra nu af, vil jeg bruge mere naturlige måder at vaske og pleje mit hår på og der er flere gode muligheder, feks bagepulver, æg, æblecider eddike, te, rosenvand, ris eller havregryn vand, kokos eller jojoba olie, citron, avokado, banan, honning, rasul osv.

Udover det anbefaler de at man bruger en børste med vildsvinehår, så sådan en har jeg bestilt og den skulle gerne komme i morgen. Meningen er at man skal børste håret, så man trækker de naturlige olier ud i håret. Så ens egne naturlige olier, er med til at pleje håret.

En ting mere, som jeg virkelig også elsker, ved hele det her projekt, det er både billigere og mere miljøvenligt. Det er meget individuelt, hvordan ens hår reagere, men jeg håber at jeg med tid bliver glad for det. Indtil videre har jeg gemt min hår produkter, men håber at jeg kan leve uden. 

Jeg har læst en masse på nettet og meldt mig ind i en dansk Facebook gruppe, jeg har også fået hjælpe på instagram af Aspiefighter og NoPooBoo. Så nu føler jeg mig klar og er glad for at være igang..
 
https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ https://www.instagram.com/jeanettekhenriksen/ https://twitter.com/Jeakh https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts

9 kommentarer:

 1. Har selv overvejet at prøve nopoo "kuren", så er spændt på hvordan det bliver for dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. For mig er det ikke en kur, men et bevidst valg og et livsstil. Jeg ved at det ikke er noget som fungere for alle, men nu får det et forsøg og så må jeg se.. Håber virkelig det med tiden bliver godt..

   Slet
 2. Pøj pøj. Jeg håber dit forsæg går bedre. Ueg klatede mig en måned udeb hårvask med andet end vand, før jeg konstatere at det ikke rigtigt forbedrede sig. Jeg fik vist heller ikke "nulstillet" med en silikone fri shampoo først, så måske var det dér det gik galt.

  Til gengæld fik jeg lært at man kan redde meget med sådan en vildsvine børste og en stram hestehale eller bare sætte pandehåret tilbage og lade resten hænge løst (half up half down), så ser det næsten rent ud, det ligber vare der er hårspray i eller sådan noget :)

  // Janni "Gulde" Iversen <>< Gulde.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved at det ikke fungere for alle, men nu får det et forsøg og så må jeg se.. Jeg ved der er nogen der kun bruger vand og så er der andre der prøver med lidt forskellige naturlige ting. Jeg tror ikke selv jeg helt kan nøjes med vand, men så må jeg prøve lidt af de forskellige naturlige ting..

   Jeg har også fået prøvet min vildsvinebørste, det er godt nok meget anderledes end jeg er van til.. Men mon ikke det bare er en vane sag?

   Knus Jeanette

   Slet
 3. Svar
  1. Desværre ikke.. Jeg prøvede det 2½ månede så gik jeg over til en shampoo bar og den har jeg så brugt et par måneder, men nu er jeg faktisk gået over til urtekrams shampoo.. Mit fine lange hår har virkelig ikke været glad for hverken no poo eller shampoo bar, men det fik en fair chance.. Jeg vælger dog stadig shampoo uden sulfat og silikone og vasker det kun ca 1-2 gange om ugen.. Håber det på sigt kan blive mindre..

   Slet
 4. Jeg har selv brugt rasul ler som shampoo i 1,5 år. Har blandet vegetabilske olier eller æteriske olier i min ler shampoo blanding, og det virker perfekt for mig. Dejlig blødt hår og ikke længere skæl i hovedbunden. I'm a big fan :-)

  SvarSlet
 5. Rasul er bare fantastisk. Jeg er selv skiftet over på Nopoo, dog bruger jeg balsam til at blødgøre håret en gang imellem, alternativt bruger jeg min ansigtscreme, det virker også.

  Det eneste minus ved rasul er, at der er en del arbejde med det, men det kan jeg sagtens leve med :)

  SvarSlet