google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Så gør dog det Rigtige..
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

13. januar 2015

Så gør dog det Rigtige..


Jeg er lige stødt på en artikel, som sætter mit blod i kog. Inden du læser mit udbrud, kunne det være en god ide at læse artiklen først, så du ved hvorfor jeg reagere..

Du kan læse den her: Minister: psykisk syge arbejder for lidt.

Nu har jeg snart læst 1000 artiskler, der handler om hjemløse, om unge mennesker, om kræft patienter, om udsatte, om kontanthjælpsmodtager, om handikappede, om børnefamilier og om psykisk syge mennesker, som skal dit eller dat, ja eller som ikke gør som regeringer mener vi skal. Jeg er oprigtig træt og kan vores ministre i dette land, virkelig være så døve og så blinde.

Jeg er selv førtidspensionist og kunne jeg arbejde gjorde jeg det i morgen. Jeg ville gerne bytte og jeg har på ingen måde lyst til at være på førtidspension resten af mit liv. Det er min kamp og jeg skal nok vinde den en dag. Når det så er sagt, så er der nogle virkelig vigtige ting, som ingen af vores ministre tænker på. Kunne i bare prøve, bare i 2 minutter at lytte og kigge på de mennesker, som det faktisk går ud over. Vi lever i et samfund, hvor flere og flere unge får psykiske problemer, men er der nogen som hjælper dem, er der nogen som lytter til dem?? Lærerne på skolerne, har jo ikke længere tid til at se eleverne og forældrene opdager det ofte ikke i tide. Kunne man for helvede, ikke prøve at sætte sig ned og tage hele situationen, bare lidt mere alvorlig. Jeg tror faktisk at største delen af personer, med en psykisk lidelse, rigtig gerne vil arbejde, problemer er at de ikke får den rigtige støtte og den rigtige tid til det. Ud over det så bliver de skræmt af vores systemt, de lever i frygt. Hvis det oprigtig skal lykkedes, så er man nød til at kigge på personen, lytte til dem og finde ud af, hvordan man kan hjælpe den enkelte. Der er ingen let udvej her og hvis vi vil støtte vores samfund, er vi nød til at gøre det på den rigtig måde, med forståelse og på en mere menneskelig måde.

Kære Minister, hvis du gerne vil opnå netop dette, så gør dig selv den tjeneste og gøre det på den  Rigtige måde. Gå forrest og vis at i ministre godt kan og er jeres løn værd.

Jeg ved fra mig selv at hvis det i fremtiden, skal lykkedes for mig at arbejde, så kræver det nogle ting fra den arbejdsplads, jeg evt skulle arbejde på. Min sygdom svinger meget og jeg aner ikke, om det er en god eller en dårlig dag i morgen. Jeg ved ikke om jeg i morgen, vil være grebet at så meget angst at jeg ikke engang kan være i min egen krop. Jeg har rigtig mange gode resurser, men jeg ville samtidig skulle ha nogle fri tøjler. Feks ville frihed angående mødetider, være vigtig for mig og hvor finder man lige det. Det kræver virkelig en god kemi, med sin arbejdsplads og en forståelse.

Det er ikke nok at vi gerne vil arbejde, der skal også være nogle gode og sunde arbejdsmuligheder for os, ellers holder det ikke alligevel. Der skal være plads til forskellighed og plads til at vi er som vi er.

Så igen, Kære Minister, husk nu at gør det Rigtige og husk nu at kig på alle aspekterne her. Du kan ikke komme med sådan nogle udtalelser, hvis du ikke selv ønsker at gøre dit arbejde ordenligt.

8 kommentarer:

 1. Åh hvor er det godt skrevet!

  Problemet ligger jo også i, at systemet ikke er gearet til at tackle alle de psykisk syge. Kommunerne aner ikke hvad de skal gøre og det er nemmere for dem at fastholde personerne på kontanthjælp i stedet for at finde flexjob eller skånejob til dem, som kan arbejde en smule.

  Der ligger også et problem i, at psykiske lidelser stadig er tabu og det tabu skal brydes før man for alvor kan få os i arbejde. Vi har bruge for en arbejdsplads med forståelse og med en chef, som kan håndterer det med, at ikke alle dage er lige gode.

  Hvis ministeren nu får ordnet de ting og samtidig sørge for at folk fra starten får den rigtige hjælp, så kan vi snakke om at folk kan vende tilbage til arbejdsmarkedet, men ikke et sekund før.

  Den artikel er et bevis på hvor meget kassetænkning, der foregår på borgen -_-'

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, synes også selv det blev ret godt.. du er velkommen til at dele hvis det er.. :D

   Jeg ved godt at psykisk sygdom stadig er et tabu, men slet ikke i så høj en grad som det har været. Det er jo næsten moderne i blandt de helt unge at fejle noget psykisk og det kan jeg næsten ikke bære.. Tror mere det handler om berøringsangst i dag.. mange mennesker som ikke selv har haft de tinde på livet aner ikke hvordan de skal opføre sig over for en med en psykisk sygdom..

   Ja det er utrolig at der er så meget kassetænkning og nu har de da også snart være hele vejen rundt.. Hvem skal det så gå ud over næste gang?? Dem selv,?? Ha Ha.. nej det sker vidst ikke..

   Knus <3

   Slet
 2. Jeg har ikke læst artiklen, men det handler vel også om, at de danske virksomheder skal blive bedre til at rumme psykisk syge som en del af arbejdsstyrken.
  Hvor jeg arbejder har vi pt. en kvinde ansat, som er her 2x5 timer om ugen og hun kan selv bestemme mødetiden og hvilke dage. Det fungerer bedst sådan for hende og det kan vi godt rumme her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt at høre, så er der stadig håb for mig i fremtiden.. <3 Tak søde..

   Slet
 3. Jeg er bare SÅ meget enig med dig. De har ingen reel forståelse for, hvad det er, de snakker om - og desværre lovgiver de på sådant et grundlag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at jeg ikke er alene med mine tanker om emnet.. :D
   Ja det er skræmmende hvad de ind imellem laver der på borgen..

   Slet
  2. Jeg har oplevet det på nærmeste hold. Som lærer, der var udsat for den totale nedgøring under overenskomstforhandlingerne for to år siden. Det var rædselsfuldt. Og så deprimerende den måde de udsatte lærerne for had.

   Slet
  3. Det er som om de hele tiden skal finde en syndebuk eller nogen de skal være på nakken af.. De burde starte med dem selv.. :D

   Slet