google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Fejler kommentaren noget?
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

12. januar 2015

Fejler kommentaren noget?

Jeg har det sidste stykke tid undre mig en del over den drejning, der er ved at ske her i blogland. Jeg følger rigtig mange blogs og jeg gør det med oprigtighed og prøver også at kommentere, når jeg kan. Synes dog der er noget underligt, med hele den der kommentar verden.

Man kan som blogger tydelig mærke om en kommentar er oprigtig eller om personen fisker efter noget. Hvorfor skriver vi til hinanden og gør vi det for vores egen skyld eller gør vi det for at opnå noget.?

Jeg ved godt at en del af hele den her blogverden, handler om at få flere læsere, flere likes, flere sidevisninger, flere kommentarer osv, men betyder det virkelig mere end oprigtighed i en kommentar? Har vi mistet vores venlighed, til fordel for at hunte sidevisninger og andet?

Jeg læser som sagt en del blogs selv og kommentere også ret meget hos andre, men prøver altid på at gøre det, så oprigtig som muligt og for mig handler det om den gode kontakt, med de andre bloggere. Hvis et indlæg ikke siger mig noget eller jeg virkelig ikke føler jeg har noget at sige så skriver jeg heller ikke. Jeg oplever dog også rigtig tit at der ikke bliver svaret på mine kommentarer og det undre mig. Normalt giver jeg folk 3-4 dages tid til at få svaret og derefter kigger jeg ikke længere efter svar. Personligt svare jeg på alle kommentarer her på bloggen inden for 1 døgn tid.

Når alt det så er sagt, så tror jeg faktisk at jeg er ret heldig selv, dem som skriver her på min blog er stort set altid oprigtige og ærlige, det elsker jeg. Tak fordi i tager mig seriøst og fordi i kigger med.

Vil meget gerne høre hvad i synes??

18 kommentarer:

 1. Jeg har i næsten et år været bag ud med indlæg på bloglovin, og har derfor heller ikke kommenteret så meget. Jeg er blevet bedre til det, men har haft det mærkeligt med at kommentere på indlæg der er over 2 uger gamle.. Men det sker da.

  Jeg har faktisk tænkt på, om jeg havde skræmt dig væk, da du ved de sidste 4-5 indlæg jeg har skrevet ikke havde kommenteret, og jeg plejer ellers altid at kunne regne med dig.

  Håber alt er ok.

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. For at være ærlig så kan jeg ikke helt huske hvad der er sket.. jeg havde en sortering af dem jeg fulgte engang i efteråret og der kan du nok godt være røget i svinget.. Jeg måtte skære kraftigt ned for at få lidt mere ro i hovedet. Men jeg har netop valgt at følge dig igen og du skal da ha en chance mere.. De blogs jeg følger gør jeg fordi de giver mig noget og fordi jeg får en god kontakt, hvis jeg så pludselig ikke føler at der er kemi eller svar, så kan du godt være røget i svinget. men jeg er med igen..

   Uden at fornærme dig så tror jeg måske flere tænker at ja, hendes kommentarer kan vi regne med.. og det er også fair nok, men jeg havde i efteråret en grænse, hvor jeg måtte skære ned for ikke at blive stresset og der røg mange som ikke havde svaret mig eller hvor der ikke var kemi.. Hvorfor lige du er røget kan jeg ikke huske..

   Mange tak fordi du skriver :D
   Knus <3

   Slet
 2. Jeg kommentere ret sjældent :). Ofte fordi jeg er så skide bange for kontakten.. Tænk hvis folk så forventer at jeg kommentere, så er jeg nødt til at blive ved. Og jeg glemmer altid at se om folk har svaret mig..

  Og på min egen blog, så tænker jeg tit at nu svare jeg, også får jeg det alligevel ikke gjort..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ingen forventning om at folk skrive skrive herinde, det er helt op til folk selv, men jeg synes det er ærgerligt når folk kun skriver for at få mig over på deres egen blog for at kigge.. De skal skrive fordi de har lyst og ikke fordi nogen skal opnå noget ved det.

   Jeg synes det er vigtig man svare, når man selv får en kommentar på sin blog, det synes jeg personlig at jeg skylder dem, som har brugt tid på at skrive til mig.. men det er jo igen op til en selv..

   Mange tak fordi du skrev din mening.. <3

   Kram <3

   Slet
  2. Ah, ja der er jeg helt enig.

   Jeg forsøger også altid at svare, det er ikke bevidst når jeg undlader det :). Når det ikke bliver gjort er det tit på dårlige dage, også glemmer jeg at jeg egentlig kun tænkte svaret, men aldrig skrev det ned..

   Slet
  3. Jeg ved godt at man kan ha en dårlig dag og jeg har endnu ikke oplevet at du ikke har svaret.. Men der findes folk der prøver at høste sidevisninger og når man så skriver, så får man ikke et svar.. det er efter min mening ret flabet når man har oplevet det flere gange. :D

   Slet
 3. Jeg skriver også kun hvis jeg føler at jeg har noget ordentlig at skrive. Men jeg har blogs som jeg ikke kan kommentere på fordi de har valgt en måde som jeg ikke kan få til at virke på min egen computer (andres computer kan jeg godt). Det kan godt være lidt træls.

  Jeg går faktisk op i hvem der kommentere på min blog. Hvis det er nogle som tit kommentere så ved jeg at jeg forsat laver ting der interessere mig og mine faste læsere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk også nogle blogs som jeg ikke kan skrive på, eller kan godt, men jeg havner i deres spam og aner stadig ikke hvorfor.. hvis jeg ikke notere min blog feks, så kan min besked godt komme igennem.. Det er virkelig sært..

   Knus <3

   Slet
 4. Jeg synes ikke nødvendigvis at alle kommentarer behøver at være dybe og af store betydninger. Mine egne er ret ofte en blanding af længere kommentarer, hvis indlægget fx lægger op til end debat eller er et emne der decideret kan "svares på", men jeg kan også sagtens kommentere med "den klæder dig virkelig godt" hvis bloggeren fremviser ny kjole, eller "glæd dig til den, jeg elskede den fra første side og glæder mig til din anmeldelse" hvis det fx er en ny bog der blogges om. Jeg kan selv godt lide begge typer kommentarer, så derfor lægger jeg dem også selv. :)
  Jeg kender en del bloggere der aldrig svarer, og dem læser jeg mere og mere sjældent hos. Omvendt vender jeg faktisk meget sjældent tilbage for at læse en bloggers kommentar, med mindre jeg selv har lagt op til en samtale (som fx ved de lange indlæg) eller har stillet et spørgsmål. Hvis jeg bare har skrevet "pæn bluse" eller lign. så kigger jeg ikke efter om der svares tilbage.

  Til gengæld kan svartiden variere og det synes jeg egentlig er fint. Jeg svarer selv på kommentarer ca. hver anden dag, med mindre jeg alligevel opdaterer noget på bloggen. Nogle gange lidt mindre, hvis jeg har travlt. I fyldte perioder kan der altså godt gå 4 dage eller mere, men jeg foretrækker at vente med at svare, til jeg kan svare ordentligt. Og efter at have blogget i mere end 12 år, har jeg lært at det skal være lysten og viljen der driver mig, og ikke et "krav" eller en forventning fra andre om hvad jeg skal gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. For mig behøver det heller ikke være en lang kommentar, men man kan ofte se om den er oprigtig eller om personen fisker efter noget.. For mig betyder oprigtighed rigtig meget.. :D

   Folk må som sådan svare mig lige når de selv har lyst, det er jo op til en selv. Jeg ved bare at hvis der ikke er en kommentar efter 3 dage så ryger den for langt ud af mit system til at jeg kan følge med.. Det er også okay at en blogger ikke lige svare mig, men hvis det sker hver eneste gang så mister jeg hurtig lysten til at skrive..

   Jeg går også meget efter det med lysten.. Jeg blogger for min egen skyld, men kan godt mærke at kontakten med andre bloggere gør mig godt.. Det synes jeg er super fedt. :D

   Knus <3

   Slet
 5. Jeg skrev også et indlæg om at blogge på et tidspunkt. Det var affødt af, at eg kunne se, at nogle indlæg havde over 500 læsere - og der ikke var en eneste kommentar. Og det affødte så et indlæg om, hvilke tanker jeg havde om det at blogge. Om det handlede om at få kontakt - eller bare at nedfælde sine tanker for min egen skyld. For mig er det mest det sidste, men elsker bestemt kommentarerne. Der behøver ikke at være én fra hver læser - og det er der bestemt heller ikke - hihi.
  Jeg svarer altid på kommentarerne i min blog - ligesom dig. Men læser og kommenterer også blogs, hvor der aldrig kommer svar. Jeg vælger at læse de blogs, der interesserer mig. Og hvis jeg giver en knap så spændende kommentar med på vejen, så kan det betyde: 'Hey, jeg har været her' .

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blogger også for min egen skyld, kommentarerne er dog en lækkert bonus. :D

   Du har ret i den der med - Hey, jeg har været her.. og de beskeder er også helt okay for mig, men man kan hurtig mærke hvis personen fisker efter noget og det er jeg ikke så glad for. Jeg vil gerne selv bestemme, om jeg skal besøge en blog eller ej.. ikke opfodres til det.. en enkelt gang gør ikke noget, men der er nogen der konsekvent gør det.. Ja og folk bestemmer helt selv om de vil svare mig, men jeg mister hurtigere interessen, hvis de ikke svare..

   Knus <3

   Slet
 6. Hvor har du ret og hvor er det godt skrevet :-D
  Jeg er helt på linie med dig - jeg må dog indrømme at jeg nogle gange ikke kan nå at besvare indenfor 24 timer, men jeg prøver så godt jeg kan ;-)
  Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke kommentere på alt, hvad jeg læser - jeg kommentere kun når jeg har noget på hjertet - ligesom jeg kun kan skrive på min blog, når mit hjerte er med i det - det kan nogle gange være en fejl - men hjertet tager over - vil jo heller ikke bare skrive for at være falsk rygklapper ;-)

  Tak for "opsangen"/ et rigtig godt oplæg ;-)

  Med ønsket om en god aften <3
  Lindheart <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak og tak fordi du skriver.. :D

   Det er lige netop det jeg elsker.. personer der skriver når det føles rigtig, så virker det helt oprigtig og det kan virkelig mærkes..

   Det var på ingen måde ment som en "opsang", mere skrevet fordi jeg undre mig.. Det er lidt det samme som når jeg sender et julekort og personen ikke engang siger tak.. det synes jeg faktisk er ret ubehøvlet og har det lidt på sammen måde med kommentarer... Det er helt op til folk selv om de vil svare og hvornår de svare, men jeg mister hurtigere interessen hvis der slet ikke bliver svare på nogen af mine beskeder..

   Rigtig dejlig...øh...Nat og Onsdag til dig søde.. <3
   Knus <3

   Slet
 7. Synes det er et rigtig interessant emne...
  Jeg følger også en del blogs, og ofte når jeg læser et indlæg, så aner jeg ikke hvad jeg skal skrive som kommentar, men når jeg så måske har gået og tænkt over det et par dage, så vender jeg indimellem tilbage og kommenterer...
  Jeg går ikke så meget op i besøgstal og kommentarer på min egen blog, men synes det er rigtig dejligt når mine læsere giver sig tid til at efterlade en lille kommentar.
  Jeg plejer at huske at svare på nine kommentarer, men også der kan der godt gå lidt tid indimellem, dog synes jeg selv jeg er blevet bedre til det... Indimellem sker der bare for meget i dagligdagen til at jeg lige får det gjort ...

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal være plads til at man ikke lige får svaret, synes dog det er træls hvis en person generelt ikke svare på nogens beskeder.. i flere indlæg i træk og stadig laver nye indlæg..

   Som sagt så kan jeg følge med i 3 dages tid via bloglovin, derefter kommer de for langt ned i systemt til at jeg kan følge med.. og kigge om der er et svar..

   Vi er alle forskellige og det skal der være plads til, men dejlige at der er flere synspunkter på dette emne.. :D

   Knus <3

   Slet
  2. Jeg kan også godt blive sådan lidt "så kan det også bare være lige meget" hvis folk ikke gider svare på kommentarer, men godt gider skrive flere indlæg... Bare et "tak for kommentaren" viser jo også at man har taget sig tid til at læse kommentaren, men måske ikke lige ved, hvad man ellers skal svare :)

   Slet
  3. Ja man kunne godt lige side at man har set det :D Normalt tænker jeg ikke over det, men hvis det sker hver gang synes jeg det er lidt flabet.. :D

   Slet