Det er 3 eller 4 år, hvor jeg laver vaniljekranse. Sidste år prøvede jeg at lave dem med en sprøjtepose og det var faktisk overraskende let. I julegave sidste år, fik jeg så en kødhakker af min mor og den er så blevet taget i brug i år. Det er samme opskrift, jeg har brugt alle år og den vil jeg lige dele med jer. Denne opskrift er også fra Mette Blomsterberg. Jeg lavede selv en tredobbelt portion. Her får i opskriften.
Ingredienser:
1 vaniljestang
200g smør (stuetemperatur)
180g sukker
1 æg
250g mel
75g mandler lavet til mel. (mandelmel)
1: Skrab vaniljen ud af stangen og mas kornene, med lidt af sukkeret med en kniv.
2: Vanilje, sukker og smør røres godt sammen og derefter røres ægget i.
3: Tilsæt mandelmel og melet.
4: Hvis du bruger en sprøjtepose kan dejen bruges med det samme ellers stil den på køl.
5: Lav kransene og lig dem på plader med bagepapir.
6: Bages ved 200g alm ovn, i ca 11 minutter.
7: Afkøles på rist, inden de kommes i tætsluttende kagedåse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar