google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Når en hjemløs er presset..
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

15. juli 2017

Når en hjemløs er presset..


I dag blev jeg verbalt angrebet, af en hjemløs mand på Odense Banegård. Han spurgt om jeg kunne undvære penge, men da jeg følte at han var ret ubehagelig og lige havde råbt af andre uskyldige mennesker, sagde jeg nej. Så blev han for alvor ubehagelig. Han synes at vi alle skulle holde op med at presse ham sådan, for han havde både diagnosen Borderline og Psykopati, så måske ville han pludselig gå amok.

En vagt bad ham om at lade mig være i fred, men han ville gerne vide, hvorfor jeg ikke ville hjælpe ham. Jeg sagde til ham at det 100% er mit valg og at jeg ikke ønskede at snakke med ham. Han takkede først for min ærlighed, men så fik jeg ellers at vide at jeg var et lorte menneske og at han synes jeg var fed og klam. Min sidste kommentar til ham var: Så er det godt at du er sådan et godt menneske. Derefter cyklede han bort, imens han råbte og skreg af alt og alle..

Den episode har sat sig i mig. Synes virkelig han var møg ubehagelig, men kunne jeg ha gjort noget anderledes? I første omgang fortrød jeg at jeg ikke bare gav ham de 45 kr han manglede, for at komme ind på herberget. Han påstod at han hverken drak eller tog stoffer, men det modsatte var ret tydeligt. Men ved nærmere eftertanke, synes jeg egentlig jeg reagerede okay. Havde han været anderledes i sin fremtoning, havde jeg helt sikkert hjulpet ham..

https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ https://twitter.com/Jeakh https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts

8 kommentarer:

 1. Ubehagelig oplevelser for dig, du var jo midt i hans frustration.
  Jeg tror mange hjemløse er yderst pressede og har udviklet en belastningsreaktion(PTSD), så når de ikke kan få en lorte hverdag på gaden til at fungere bliver de pressede og kan så blive ubehagelige.
  Hvis de tillige mangler mad og drikke, så reagerer kroppen og de kan blive irritable.
  Jeg ved hvor lavt de er i vores system her i Danmark, derfor giver jeg altid de penge jeg kan undvære til dem eller andre, som har brug herfor.
  Men at andre ikke gør respekterer jeg fuldt ud.
  Ønsker dig en rigtig god weekend:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret og jeg hjælper dem altid når jeg kan, men når han lige frem synes det er min skyld at han er presset og står og sviner mig til. Så har jeg altså en grænse. Han var virkelig ubehagelig og det kunne sagtens ha udløst et angstanfald hos mig.. Hans opførsel var truende og super ubehagelig..

   Rigtig god weekend... ;)

   Slet
 2. Jeg kan godt forstå, oplevelsen har sat sig i dig. For selvom han er presset, så er det ikke fair overfor andre, at være så voldsom i kontakten til andre, som han lyder til, at have været.
  Jeg ville have reageret på præcis samme måde som dig. Jeg vil hellere end gerne hjælpe, der hvor jeg kan. Men hvis dem der spørger om min hjælp, ikke gør det på en pæn måde, og på den ene eller anden måde overskrider mine grænser, bakker jeg væk.

  Håber du får en dejlig weekend, til trods for oplevelsen.

  Knus<3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det værste er jo at han faktisk selv havde en masse fordomme omkring mig.. Han har nok tænkt at jeg er ganske almindelig og har røv fuld af penge.. Jeg hader virkelig fordomme generelt..

   Fandeme godt at størstedelen af de hjemløse er søde og rare..

   Knus <3

   Slet
 3. Føj, sikke en grim oplevelse. Jeg håber, du er kommet dig helt over den <3
  Jeg forstår godt, du ikke gav ham penge. Jeg giver heller aldrig penge til folk, der ikke kan spørge pænt.
  Håber, du har haft en god weekend og får en god uge <3 Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er super ubehageligt og jeg blev super skræmt, men også ked af det på hans vegne, men jeg nægter at hjælpe en, der sviner mig til og giver mig skylden. Heldigvis er størstedelen af de hjemløse i Odense meget rolige og super søde..

   Krammer <3

   Slet
 4. Det lyder bestemt som en ubehagelig oplevelse... jeg havde absolut heller ikke hjulpet ham, hvis det var mig. Hvis jeg skal hjælpe hjemløse, så skal det være af lyst og egen fri vilje, og ikke fordi jeg blev truet til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det virkelig også og bestemt på grænsen til et angstanfald, men jeg blev ved med at sige til mig selv at det ikke havde noget med mig at gøre, men at han bare er et sølle menneske.

   Knus <3

   Slet