google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Bare en periode.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

23. november 2012

Bare en periode.

Kan se på min afstemning at flere eftersøger at jeg er mere personlig. Jeg vil rigtig gerne fortælle en hel masse om mig selv, hvad jeg laver osv. Dog har jeg bare lige en periode, hvor der faktisk er helt lukket, jeg tænker ikke, jeg laver intet, jeg sover dårligt og bruger stort set bare tiden på at ligge her på Randi (sofaen). Det er ikke fordi jeg har det dårligt, jeg føler mig bare totalt brugt og har ingen overskud overhovedet. Humøret har det faktisk rigtig godt, i forholdt til hvad det var for nogle uger siden. Jeg har jævnligt disse perioder og de skræmmer mig ikke længere, da jeg ved at jeg nok skal kommer over det. Faktisk plejer jeg har ha en periode her op til jul, hvor jeg går i stå, men denne gang er det anderledes. Ofte sker det fordi jeg er stresset og der er en masse man hele tiden skal eller tage stilling til. Sådan har jeg det overhovedet ikke i år. Jeg acceptere situationen, er ikke begyndt at stresse over noget endnu. Så selv om jeg bare ligger her og laver intet, er der alligevel fremskridt at se under overfladen. Det er ikke ret tit andre ser det, men heldigvis er jeg blevet god til at rose mig selv og ellers har jeg psyk i ryggen. Der får jeg rigtig mange klap på skuldren og de ser alle mine sejre. For folk med en psykisk lidelse er de små sejre, ofte en stor kampe, men når det lykkedes, så kan man slet ikke få armene ned igen. Dog kan det være svært for andre at forstå. Det kan være små ting, som at stå op om morgene, børste tænder, vaske op eller støvsuge. Ting der for de fleste mennesker, bare er en del af dagligdagen. Mine sejr lige nu er at jeg er stoppet med at ryge og at jeg giver mig selv lov til at lave intet. Ja for nogen lyder det nok underligt, men for mig er det sådan mit liv er pt. og jeg er stolt af det. Jeg ved der er nogen der ser på mig og tænker at jeg er doven, men de mennesker kender mig ikke og forstår ikke min situation. I dag lader jeg mig ikke påvirke af folks tanker og jeg lader mig ikke presse. Lige nu er der ikke så meget for mig at stille op. Jeg skal nok få energien tilbage og imens, må jeg bare acceptere at det er en del af mit liv og min sygdom.

Hygger med lidt hjerter i ventetiden, til en der betyder rigtig meget.


2 kommentarer:

  1. Psykisk lidelse eller ej, ingen kan præstere at være fuld af overskud hele tiden - det ville man jo gå ned med stress over, hehe. Og et ryge-stop tæller i min bog ikke som en lille sejr! ;) Jeg kæmper selv med sukkeret, og har en mistanke om at manglen på samme er skyld i min konstante hovedpine for tiden... Old habbits die hard, så du kan god være stolt over at have fået huld på din (^_^)

    SvarSlet
  2. Ja mit rygestop er en stor ting og det gør mig super glad.. Jeg damper nu i stedet for, men med tiden kan jeg skrue mere og mere ned for nikotinen og på den måde nog blive helt nikotin fri.. Det bliver super.. Nogen mener nok at jeg bare har skiftet den ene nikotin afhængighed ud med en anden.. Dog kan jeg selv mærke en stor forskel og det er jeg vildt glad for..

    Det med sukkeret har jeg selv været igennem.. Det kan virkelig sætte kroppen totalt ud af kurs.. Ja og man kan virkelig få det dårligt, der er dog mulighed for at rette lidt op på det. feks via frugt.. der er også sukker i og hvis man spiser frugt så er det ikke så slemt som hvis man slet intet får.. Ofte er det en god ide bare at finde en sundere løsning på sine problemer.. :)

    Ja alle kan ha perioder hvor man ikke er fuld af energi og på toppen. Det er bare vigtig at man acceptere situationen og prøver at finde ud af hvordan man bedst kommer igennem..

    SvarSlet