google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Flyets redningsplan?
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

20. april 2014

Flyets redningsplan?

Jeg ved faktisk ikke rigtig, hvordan jeg lige skal starte dette indlæg, men nu kaster jeg mig ud i det.


Lørdag d. 8 Marts, forsvandt det Malaysiske fly MH370 på mystisk vis. Det er en voldsom tragedie og må være helt forfærdelig, for de menneske som er tæt på. Sådan en katastrofe sætter ofte nogle tanker igang og giver mig lidt flere hæklefejl end sundt er. Nu er jeg så nød til at dele en af de her tanker med jer. Det handler som sådan ikke om denne forfærdelige tragedie, men om fly generelt.

Jeg var ud og flyve for aller første gang i sommers, det var en stor sejr for mig og samtidig en super fed oplevelse. Jeg tror sagtens at jeg kan blive lokket op i et fly igen.. :P

Nu startede mine tanker så omkring flyets sikkerhed og rednings-plan.

Jeg tænkte: Er der mon faldskærme i et fly?

Ja for nogen er det spørgsmål måske logik, men ikke for damen her med hækle fejl. Kæresten grinede lidt af mig, da jeg nævnte det og han var tydelig i sit svar. Der er ikke faldskærme, ihvertfald ikke en til alle. Den besked ramte mig faktisk lidt, for lige netop der, gik det op for mig at der ikke findes en egentlig rednings plan, hvis et fly er ved at styrte ned. Eller jeg ved godt at piloterne i dag er så dygtige at de ofte kan lande uden de store problemer og at det i dag, er sjældent at der sker noget så alvorligt som med MH370. Min hjerne forstår det dog stadig ikke..

Vi var så til Påske-frokost ved min Mor og hendes mand, skærtorsdag og der nævnte jeg igen mine tanker om faldskærme og redning-planer. De grinede også lidt af mig og samtidig fortalte de mig at der jo faktisk er en redningsvest til alle i flyet. Hvilket jeg faktisk godt var klar over, men altså den burde da i mine fornuftige øjne, tilføjes en faldskærm. :D

Snakken faldt faktisk også på, om det var lettere at selve flyet havde en faldskærm. Ha Ha..

Jeg mener bare. Vi er seriøst i 2014, hvornår stoppede udviklingen lige. Vi har smartphones der kan alt, men hvis vi er ved at styrte i døden, kan vi tage en redningsvest på, stikke hovedet mellem benene og håbe på det bedste.. Seriously??????

6 kommentarer:

 1. Trykket i kabinen ville dræbe dig omgående hvis man åbnede døren og lod alle hoppe ud med faldskærm. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre og ja det virker måske ulogisk, men sådan er det :P Piloter er i dag trænet til at lande et fly, som ikke virker, om det så er motor eller elektronik, som fejler, så ved de hvordan man gør. Det er igen mere sikkert at flyve end at køre bil.

  Det er tragisk det, der er sket med MH370, men det er også et enkeltstående tilfælde og man kan kun gisne om hvad der er sket. Piloterne kan være utrænede i nødsituationer, som er tilfældet med mange Air France piloter eller flyet kan være eksploderet. Ja mulighederne er mange, men en ting er sikker, havde der været mulighed for at redde menneskerne om bord, så var det nok også sket :)

  Men forstår sagtens din tankegang, ulogisk, som den er, men alligevel giver den mening :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja da.. den der med trykket vidste jeg faktisk godt, når jeg tænker mig om. Ved ikke lige hvorfor jeg ikke havde den med i tankerne.. Gælder det uanset flyets hastighed og højde??

   Ja heldigvis er det med MH370 er enkelt stående tilfælde og lige netop der ville de måske alligevel ha mere glæde af redningsvesten end en faldskærm..

   Dejligt at du alligevel forstår den der meget logiske tankegang jeg har.. ha ha.. :P
   Nogen gange er jeg bare nød til at kaste mine tanker op i luften og fedt når nogen hopper med på legen.

   Jeg tænker også stadig en del over hele den der besværlig der er med at finde de sorte bokse.. Det er jo så langt ude at de ikke har fundet dem endnu.. Håber de lære en masse af det, så det bliver lettere hvis det skulle ske en anden gang..

   Kram <3

   Slet
  2. Teoretisk set kan du overleve trykket hvis flyet flyver meget lavt, men så ville der ikke være tid til at få alle ud. Din tanke om faldskærme ville fingere fint til mindre fly, uden alt for mange problemer, men det kræver altså også teknik og træning i at bruge en faldskærm og så kom man jo aldrig afsted med det fly :P

   Faldskærmsudspring er jo ikke bare noget man lige gør XD

   Mon ikke de snart finder de sorte bokse, hvis de altså er til at finde. Det vil jeg mene og det mener de jo også selv. Håber bare der kommer mere lys over situationen, så man kan få nogenlunde endelig svar på hvad der skete ombord på MH370 :o

   Man skal helt klart lufter sine tanker, det gør jeg også tit :P

   Slet
  3. Ja jeg håber godt nok at de snart finder de boxe.. Det må være ulideligt at leve i usikkerhed.

   Dejligt at du er med på lidt debat eller som mig og gulde kalder det.. ping-pong.. :P

   Slet
 2. Det lyder da som en virkelig god idé!
  ...og så læste jeg lige Mariesens kommentar. Så er det måske ikke alligevel - hvis alle ville dø med det samme.. Men jeg griner i hvert fald ikke af din tanke - for mig lød det også som en virkelig god idé og helt uforståeligt, hvorfor der ikke var tænkt på dét før :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der faldt også en knap på gulvet her da jeg læste hendes kommentar.. ha ha.. :P

   Jeg synes bare sådan generelt at udviklingen må været gået i stå et eller andet sted.. især også når man feks ser på hvor svært de har ved at finde den der sort boks fra MF370. Min hjerne kan slet ikke forstå hvordan sådan noget kan ske..

   Håber fandeme de bliver klogere.. Ellers må jeg vidst hellere ringe til NASA og komme med et par gode ideer.. :P Ha Ha

   Slet