google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Se Mit Sind - Jeg er ikke Farlig.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

13. november 2015

Se Mit Sind - Jeg er ikke Farlig.

Dette indlæg har jeg skrevet på SE MIT SIND, men i skal ikke snydes for at se det. 

Jeg er alene hjemme i dag og for at være ærlig er der ikke sket en skid. Det får jo tit tankerne til at flyde lidt, så nu hvor jeg hænger på Randi (sofaen) og slår mave efter aftensmaden, fik jeg ideen til et indlæg. Det er nogle dage siden jeg sidst skrev herinde, men det er bestemt ikke fordi jeg ikke har noget at sige, det handler mere om at jeg ikke ved, hvor jeg skal starte.

En af grundene til at jeg meldte mig som skribent, her på *se mit sind*, handler om tabu. Det er nok noget de fleste med en psykisk sygdom bakser med og nogen mere end andre. Jeg tror sådan set at alle diagnoser er ubeskrivelig forfærdelige, når man selv oplever det og man har ingen chance for at sige, om den ene diagnose er værre end den anden. Er dog nød til nu lukke op for min personlige holdning omkring tabuet til min egen diagnose. Jeg lever med diagnosen "Dyssocial Personlighedsforstyrrelse" og synes personligt at det er den mest tabubelagte diagnose der findes. Tidligere hed den diagnose Psykopati eller Psykopat. Ja og de fleste tænke jo nok på ret forfærdeligt ting, når de høre den diagnose.

Overlægen på psyk har et par gange sagt til mig: Jeanette der findes to typer psykopater. Dem der ikke vil indrømme de fejler noget eller gør noget forkert. Og så findes der dem *som dig*, som prøver acceptere deres situation og kæmper imod sygdommen.

At leve med den diagnose er utrolig grænseoverskridende i sig selv og at leve som kvinde, med den diagnose gør det ikke lettere. Noget af det første jeg gjorde, da jeg fik min diagnose, var at sætte mig til at google og det skulle jeg nok ikke lige ha' startet med. Der findes utrolig mange artikler, men hold nu op, hvor er de nedladende og ofte på grænsen til enten det provokerende eller ødelæggende. Nogen vil måske så sige at det er min opfattelse, men så kan jeg kun sige: Vis mig de gode historier og de mennesker som slås med diagnosen og som samtidig er dejlige personligheder og som gerne vil det gode her i livet. Jeg har ledt og ledt, for at finde nogen som står i samme situation som mig, men det er åbenbart en umulig opgave og det er jeg ret sikker på handler om tabu. Nu er jeg holdt om med at lede og fra nu af vil jeg gerne stå forrest. Ved at åbne mig helt op og vinke med mit flag, så håber jeg at folk kan finde frem til mig. Jeg håber at jeg kan vise vejen for andre og fortælle den gode historie, som jeg selv engang ledet efter.

7 kommentarer:

 1. Det er SÅ sejt, at du går forrest for at bryde tabuet. Respekt herfra i lange baner <3 Kram

  SvarSlet
 2. Mange tak og ved du hvad.. der er en som allerede har fundet frem til mig og skiver at han er det god eksempel jeg har ledt efter.. ha ha... så er der åbenbart flere som vil bryde tabuet.. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det fedt, at du sådan kan hjælpe ham <3

   Slet
  2. Har ikke fået talt med ham endnu, men glæder mig til at høre hans historie.

   Slet
  3. Det forstår jeg godt, og hvor må det være dejligt for dig, at du sådan er det gode eksempel for ham :-)

   Slet