google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Tabte Venskaber.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

18. maj 2012

Tabte Venskaber.

I løbet af de sidste mange år, har jeg desværre mistet en masse venskaber, som ellers har betydet rigtig meget for mig. Der har været rigtig mange grunde til at, jeg har mistet gode venner, men hovedsageligt har grunden været, at jeg har været syg. Min angst og min personlighedsforstyrrelse har desværre været skyld i, at mange af de venskaber er gået tabt og det er jeg faktisk rigtig rigtig ked af.

Jeg ved at venskaber kommer og går, når man er ung, men nogen af de venskaber, jeg har mistet, har været venner, som jeg virkelig ellers har ville ofre alt for. Desværre har jeg i mange år, bare været styret af min sygdom og derfor er det endt med, at jeg har mistet folk, jeg har haft det rigtig godt med.

De fleste folk ser mig nok, som et meget socialt menneske og et menneske der er åbent og kærligt, men har altid haft svært ved, virkelig at holde på min aller bedste venner. Det gør rigtig ondt, at så meget godt er gået tabt, men ved godt at det til en vis grad, er min egen skyld.  I mange tilfælde ville jeg dog ønske, at jeg (imens jeg var rigtig syg), havde gjort noget mere, for at holde på de venner, jeg har haft. Desværre havde jeg ikke kræfterne og derfor faldt det hele fra hinanden. Som i kan læse i mine tidligere indlæg, kunne jeg bare intet, men i dag kan jeg se, hvor meget skade det har gjort...

De venner jeg har i dag, ved godt at jeg er her, når der er brug for mig og at jeg altid står til rådighed, hvis der er noget. Dog er jeg ikke specielt godt til at være social for tiden. Jeg er ikke ret god til at invitere folk, selv om jeg savner mange af dem helt vildt. Tit tænker jeg, men hvis nogen vil mig, må de ringe til mig. Jeg er dog sikker på, at andre også tænker det samme.. Hvis Jeanette vil noget, så ringer hun nok.. Desværre er jeg inde i en periode, hvor jeg ikke er ret god til det. Ved også at det kan ha' sine konsekvenser og det er jeg ikke så glad for...

Lige nu kan jeg ikke se hvordan, jeg skal blive bedre til, at holde på de dejlige mennesker, jeg har i mit liv. Det føles lidt som en rigtig ond cirkel..

Der findes også de venner, som man ikke ser så tit, men hver eneste gang man er sammen, så er det bare pisse sjovt. Kan ikke finde ud af, om det bare er sådan nogle venskaber, jeg bare har brug for. Nogen der ikke forventer, at man står der 1 gang om ugen og skal være social og alligevel ikke har de store ting at snakke om. Jeg tænker også. Er det forkert ikke at ha venner? Eller er der bare nogen personer, som mig der har det godt med de mennesker, der er i ens hverdag og resten er bare bonus.??

Hvordan har du det med venskaber??

9 kommentarer:

 1. Super god blog jeanette... spørgsmålet er om det er angsten som har sorteret dem fra på den gode måde.. og de bedste venskaber er tilbage

  SvarSlet
 2. Faktisk har jeg ikke en eneste ven tilbage fra før jeg blev syg.. Dem jeg har i dag, er alle kommet efter... Som jeg skriver er der mange forskellige grunde til at jeg har mistet gode venner... men i bund og grund har det nok været min sygdom, selv om det nok ikke er alle der vil tro det...

  SvarSlet
 3. Har hørt et ordsprog via et ret fjernt bekendtskab om at der findes 3 slags venskaber
  friends for a season.
  Freds for a season.
  Også glemmer jeg altid den sidste.
  Jeg synes selv den er super god til at forklare nogle af de bekendtskaber man knytter. Specielt i en tid som nu hvor alle er venner med alle uden egentlig at gøre sig tænker om hvad begrebet "ven" dækker over.
  Min erfaring siger mig at venner faktisk er noget der kommer og går. At præmisserne for ens venskab fra tid til anden ændrer sig.
  Jeg giver dog ikke meget for de venner man ikke kan snakke med. Klart det er en gensidig ting, det ændrer dog ikke ved at den ene side må trække læsset i ny og næ. Men er det nu også en tung års for et godt venskab.
  Sorry, er ikke sikker på jeg får skrevet helt klart, jeg er også lilla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Friends for a season.
   Friends for a reason.
   Skide stavekontrol

   Slet
 4. Mener den sidste på dansk hedder Venner ved et valg..??

  Du skriver at du ikke giver meget for venner man ikke kan tale med og der er jeg helt enig.. men nogen gange er det rigtig svært for mig at fortælle mine venner hvordan jeg har det og de har ofte meget svært ved at forstå min verden.. Tror i lang tid folk tænke Hvorfor fanden tager hun sig ikke bare sammen... Ja hvorfor gjorde jeg ikke det. det er svært at forklare folk der ikke har prøvet en form for psykisk lidelse...

  SvarSlet
 5. Rigtig spændende tema dét med venner. Det er også min erfaring, at det er svært at have venner, der ikke selv har/har haft en psykisk sygdom. Jeg føler heller ikke at jeg kan snakke med dem om "hvordan jeg har det", for de kan ganske enkelt ikke forstå det. Men det er måske heller ikke så mærkeligt. Jeg kan nok heller ikke sætte mig 100% ind i hvordan det er at være mor, når jeg ikke selv har børn.

  Jeg synes det er noget man (jeg) tit hører, dét med at "ikke-syge" venner falder fra, når man bliver syg. Jeg føler nok heller ikke, at jeg har så meget til fælles med dem, for hvis vi ikke kan snakke om "hvordan vi har det", så er det for mig ikke et venskab. Så er det en bekendt. Det er jo så også fint nok, hvis det er det man har behov for, kan man sige, men jeg vil bare hellere have nogle få tætte end flere overfladiske.

  Det har virkelig sat nogle tanker igang at læse dér her indlæg.. Tak for det! :-)

  Jeg glæder mig til at fælge din blog.. :-)

  SvarSlet
 6. Dejligt at andre kan få noget ude af mine tanker og at du selv kender til det. Altid rart at vide at andre har det på samme måde..

  Mange tak fordi du har skrevet.. elsker kommentarer.. :)

  SvarSlet
 7. Jeg er desværre en af dem, der er et tabt venskab. Det var ikke mit valg, men som Jeanette skriver, så var sygdommen (på det tidspunkt vidste hun ikke hun var syg) nok grunden til, at det gik som det gik. Jeg har kendt Jeanette siden hun blev født. (Vi er grankusiner) Vi har virkelig haft det godt og sjovt sammen! Det kan slet ikke gøres op med noget!
  Det er dejligt, at vi - når nu vi ikke længere er veninder, kan snakke om "gamle dage" engang imellem på facebook og hilse og smile til hinanden, når vi en sjælden gang løber ind i hinanden tilfældigt.

  Til Jeanette: Jeg sidder her med tårer i øjnene over det du skriver og om vores tidligere venskab. Men fedt du laver blogs om dit svære liv (de senere år). Og er glad på dine vegne over, at du har fundet Søren. Kan se og læse, at du er mere glad nu. Som du også selv skrev til mig, så har han gjort rigtig meget positivt for dig og din sygdom. At du er kommet længere den rette vej. :o)
  Kram herfra. (Du ved jo hvem jeg er...) <3

  SvarSlet
 8. Ja du er en af de venskaber der gjorde rigtig ondt at miste, dog er jeg ikke sikker på at min sygdom skal ha hele skylden for det :D Men nok om det. Ja vi har utrolig mange gode minder sammen og har altid haft det super sjovt. Vi har altid brugt hinanden meget og det kigger jeg tilbage til med glæde. og selv om vi ikke ses i dag så har du stadig en stor plads i mit hjerte.

  Du skal ikke ha tåre, sket er sket og vi var nok bare begge steder i vores liv hvor der var brug for forandring. Det jeg havde brug for dengang var nogen der kunne støtte mig, men det kunne jeg ikke rigtig finde nogen steder og derfor tror jeg vores veje gik hver sin vej. Selv om det gik som det gjorde kigger jeg tilbage på vores opvækst med glæde, vi to har altid været der for hinanden og vi har kunne lave alle de tossede ting vi have lyst til. Du har giver mig så mange gode minder i min opvækst og når jeg ser tilbage på tiden hvor vi boede på lindegårdsvej er jeres hjem det sted jeg følte mig bedst tilpas. Det betød mig for mig at jeg lidt kunne ha et fri rum der.

  Søren er min eneste ene og at jeg har fundet ham er guld værd. Han gir mig så meget glæde og livslyst. Han gør mig så lykkelig og jeg ved bare det er det eneste rigtige for mig. Det er virkelig dejligt at finde en så dejlig mand, som bare tager mig som den jeg er og tag sku hatten af for at han har lyst til at bo sammen med en førtidspensionist for det er ikke altid lige let.. :D

  SvarSlet