Jeg har bagt specier til jul, siden jeg var helt lille. Jeg husker tydeligt at det var min farmor der lærte mig det og i mange år, var det den eneste småkage jeg kunne bage. Sidste år, så jeg så at nogen havde lavet dem i en udgave med citron og det skulle så prøves i år. De er faktisk så gode at jeg måske dropper farmors gamle opskrift fremover. Denne opskrift er fra Mette Blomsterberg. Jeg lavede selv en dobbelt portion. Her får i opskriften.
Ingredienser:
1 stang vanilje
300 g mel
225 g smør
125 g flormelis
1 stk citron
1: Skrab vaniljen ud af stangen og del kornene med lidt flormelis
2: Siv skallen af citronen
3: Bland alle ingredienserne sammen og ælt det hele godt sammen.
4: Del dejen og rul til to pølser. Lad hvile i køleskabet, gerne til næste dag.
5: Skær dejen i skiver og kom på plade med bagepapir.
6: Bag i ca. 13 min ved 180 grader alm ovn.
7: Afkøles på bagerist før de kommes i en tætsluttende dåse.
Åh de kære citron specier. De smager hamrende godt!
SvarSlet<3
Ja alt alt for godt.. det var vidst nok dig der inspirerede mig sidste år.. Nåede bare ikke lave dem der, men havde ikke glemt det..
SletKnus <3
De lyde godt, bør vist også bage dem :D
SvarSletJeg er fristet til at lave alt med citron nu.. ha ha :P
Slet