7. dec. 2016

Sprøde Citron Specier.


Jeg har bagt specier til jul, siden jeg var helt lille. Jeg husker tydeligt at det var min farmor der lærte mig det og i mange år, var det den eneste småkage jeg kunne bage. Sidste år, så jeg så at nogen havde lavet dem i en udgave med citron og det skulle så prøves i år. De er faktisk så gode at jeg måske dropper farmors gamle opskrift fremover. Denne opskrift er fra Mette Blomsterberg. Jeg lavede selv en dobbelt portion. Her får i opskriften.

Ingredienser:
1 stang vanilje
300 g mel
225 g smør
125 g flormelis
1 stk citron

1: Skrab vaniljen ud af stangen og del kornene med lidt flormelis
2: Siv skallen af citronen
3: Bland alle ingredienserne sammen og ælt det hele godt sammen.
4: Del dejen og rul til to pølser. Lad hvile i køleskabet, gerne til næste dag.
5: Skær dejen i skiver og kom på plade med bagepapir.
6: Bag i ca. 13 min ved 180 grader alm ovn.
7: Afkøles på bagerist før de kommes i en tætsluttende dåse.

https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ https://www.instagram.com/jeakh/ https://twitter.com/Jeakh https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts

4 kommentarer:

  1. Åh de kære citron specier. De smager hamrende godt!

    <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja alt alt for godt.. det var vidst nok dig der inspirerede mig sidste år.. Nåede bare ikke lave dem der, men havde ikke glemt det..

      Knus <3

      Slet
  2. De lyde godt, bør vist også bage dem :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er fristet til at lave alt med citron nu.. ha ha :P

      Slet