google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Koldhævede Grov Boller.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

8. april 2017

Koldhævede Grov Boller.


Jeg har længe tænkt på at jeg gerne ville lære at lave koldhævede boller. Det sker ind imellem at vi henter morgenbrød, ved bageren i weekenderne, men jeg ved hvor usundt det er og jeg vil faktisk også hellere, ha noget der er hjemmebagt. For et par uger siden, faldt jeg så over en nem opskrift på bloggen Valdemarsro.dk. Jeg fik den prøvede og har så siden, forsøgt at lave min egen opskrift i en lidt grovere version. Var nød til at prøve den mere end en gang, inden jeg ville dele den med jer, men det har jeg gjort i dag. Husk at man faktisk sagtens kan bruge, de ting man har i skabet, så har du ikke lige de kerner jeg bruger, kan du nemt erstatte med andet. Det gode er at man laver dejen om aftenen og så er det klar næsten morgen.

Ingredienser: (12 stk)

25 g gær.
6 dl lunken vand. 
1 tsk honning.
2 spsk olie.
2 tsk salt
En lille håndfuld chia frø.
3 målske husk. (kan undlades)
1 håndfuld solsikke kerner. 
1 håndfuld hørfrø.
3 håndfuld axa Havregryns blanding med Rug og Quinoa. 
3 dl grahamsmel
4 dl hvedemel. 

Om aftenen:

1: Smuldre gæren i vandet og bland honning, olie og salt i. Rør rundt.

2: Bland nu chiafrø, husk, solsikker, hørfra og havregryns blanding i. Rør rundt.

3: Kom grahamsmel i og nu hvedemel lidt af gangen. Dejen skal være klistret. Rør godt rundt.

4: Kom køkken film over skålen og et rent viskestykke. Stil i køleskabet natten over.

Om Morgenen:

5: Tænd ovnen på max varmluft.

6: Tag dejen ud af køleskabet og gør en plade klar med bagepapir.

7: Tag dejen op med en ske og sæt på pladen. Jeg plejer lavet 12, dvs 3x4.

8: Pensle med vand, når ovnen er varm.

9: Kom pladen i ovnen og skru nu ned på 225 grader.

10: Bag i ca. 15-20 min. Tag dem ud, når de er godt gyldne. Velbekomme.  

https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ https://www.instagram.com/jeakh/ https://twitter.com/Jeakh https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts

4 kommentarer:

  1. Mums, de ser lækre ud - nu løber mit mundvand :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. De er virkelig gode og jeg kan godt li' at man egenlig kan bruge de ting man har i skabet. Hvis jeg ikke har nogen kerner, ja kan jeg sagtens lave dem uden og bare komme lidt extra havregryn eller mel i.. Du burde prøve det.. Det er så lækkert at stå op og så er dejen lige klar til at komme på en plade og i ovnen.. :D

      Knus <3

      Slet
    2. Det vil jeg da overveje at prøve en dag, men jeg er nu ikke den store bager eller ørn i et køkken :-) Kram <3

      Slet
    3. Det kan ikke gå galt, det er mega let.. :D

      Krammer <3

      Slet