google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Ville ønske jeg bare kunne nyde det.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

20. september 2017

Ville ønske jeg bare kunne nyde det.


Her går det faktisk okay, humøret er højt, men synes dog stadig det er lidt svært. Jeg har været på vægten i dag og nu har jeg tabt 10½ kg. Jeg passer min træning 2-3 gang om ugen og kosten ser faktisk også okay ud. Jeg har trænet i 24 uger og er så ufattelig stolt af mig selv. En enkelt uge mere og jeg når mit første mål, på 25 ugers træning i træk.

Lige nu er det bare super svært, for træningen gir mig en masse *energi*, som jeg slet ikke kan administrer, fordi jeg samtidig er super træt hele tiden. Jeg har fokus på at passe træningen, men der er andre ting der halter. Rengøringen herhjemme sker feks ikke så tit mere, som jeg godt kunne ønske. Har heller ikke rigtig læst en bog siden sommerferien og det værste er at jeg nu også føler mig stresset. Ja og jeg aner ikke engang over hvad.

Man høre altid at motion er godt og sundt, men vi er alle forskellige og jeg ved at jeg virkelig skal passe på. Det er super svært for mig at håndtere det hele og ja jeg er hammer sej, men frygter virkelig også at jeg lige pludselig vælter og går i hi hele vinteren. Samtidig har jeg nogen gangen lyst til bare at gi slip. Det er som om, hele mit sind klamre sig fast til denne nye livsstil og samtidig skriger hele min krop på fred og ro. Jeg gad virkelig godt bare kunne finde lidt ro igen. Overvejer lidt om jeg lige skal prøver at finde noget afslapnings musik eller meditation. Et eller andet er jeg nød til at prøve.

Jeg har samtidig prøvet at google mig lidt til det, men der står bare at motion er godt mod stress, det er lidt det modsatte for mig. Er godt klar over at det nok hænger sammen med min angst og de spændinger der følger med, men jeg håber at jeg på en eller anden måde kan finde en balance.

Flere har nævnt at jeg måske bare kunne træne en enkelt gang om ugen, det næste stykke tid. Det fungere bare heller ikke, særlig godt for mig. Der må helst ikke gå mere end 3-4 dage imellem mine træninger. Det er som om min krop går helt i står, hvis der går for mange dage.

Jeg giver ikke op, skal bare virkelig arbejde med den der uro og stress.
Der må da være en løsning, så jeg kan nyde det, for jeg er virkelig glad og stolt af mig selv. 

https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ https://twitter.com/Jeakh https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts

12 kommentarer:

 1. Hej Jea - det er ikke ubetinget sandt at motion er godt, når man er stresset. Jeg har det nemlig på samme måde som dig, så jeg lavede også lidt research om det. Jeg fandt frem til et lidt mere nuanceret blik på det... http://rejsentilsundhed.dk/traening-stress/

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak for din kommentar og for linket. Dejligt indlæg. ;)
   Det er så rart at høre, jeg ikke er alene med det her..

   Psykisk har jeg virkelig haft det godt længe- Så går man igang med træning og så går man hen og får stress af det.. Det er ret frustrerende..

   Lige nu vil jeg prøve om mindfulness kan hjælpe mig og ellers bare tage en dag af gangen.. Jeg har det godt når jeg træner og jeg kan li det. Nu skal jeg bare få styr på den her uro og stress..

   Knus <3

   Slet
 2. Kære Jeanette,
  du ER super sej, og hvor er det utrolig flot, at du har tabt dig så meget. Det er virkelig godt kæmpet <3
  Indre uro og stress er modbydeligt, og jeg håber for dig, at du hurtigt finder en måde til at slippe af med det igen. Selv har jeg stor gavn af at lytte til blid musik, mens jeg mediterer på sofaen. Min favorit musik til afslapning er fra relaxdaily. Du kan finde det her: https://www.youtube.com/channel/UCc9EzBNAtdnNiDrMw5CAxUw
  Jeg kender godt det med at fokusere på en ting og så halter de andre ting i livet bare. Jeg krydser fingre for, vi begge finder balancen mellem de forskellige ting, vi ønsker at have i vores liv <3 Kram <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Søde.

   1000 tak for dine søde ord og linket.. Jeg vil bestemt prøve med lidt mindfuldness eller meditation.. Jeg har prøvet lidt her i eftermiddags og det var super dejlig.. skal nok bare huske at få det gjort efter alle mine træninger.

   Jeg er sikker på vi nok skal finde en balance, vi skal bare blive ved og så er det jo godt at vi kan støtte hinanden lidt. <3

   Knus <3

   Slet
  2. Kære Jeanette,

   hvor er det dejligt, at du allerede har prøvet med mindfullness og nydt det <3

   Ja, det er dejligt, at vi kan støtte hinanden i de ting, som er svære <3 Kram <3

   Slet
 3. Igen tak, fordi du også deler denne side af det at træne. Jeg har vist sagt det før - men det er så rart at høre om andre, som også har det sådan :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar og ja det har vi vidst være omkring før. Det er så skønt med forståelse og støtte.. Håber jeg finder en bedre balance snart.. Ville være super ked af at skulle skrue ned for min træning, nu hvor det går så godt..

   Knus <3

   Slet
 4. Hej Jeanette, kunne det ikke være en idé at erstatte (semi-)intensiv træning med noget helt afslappende, men længerevarende motion? Her tænker jeg f.eks. at erstatte 0,5-1 times koncentreret træning i centeret med f.eks. en 2-timers afslappende, men givende gåtur i stedet?
  Eller erstatte centertræning med en lang, men forholdsvis cykeltur i naturen? Så får man ikke skudt alle de der vilde endorfiner ud i kroppen, og samtidig får man mulighed for at tænke på en masse andre ting, imens man er igang.
  Blot en tanke :-)
  Vh,

  SvarSlet
 5. Kære Jeannette

  Super sejt at du har trænet i snart 25 uger og endda flere gange om ugen!

  For meget motion ikke nødvendigvis er det bedste, når man er stresset. Så er det næsten at lægge et ekstra pres på sig selv at lave hård motion. Ved stress er fred og ro mindst lige så godt og næsten bedre. Og f.eks er en gå-tur bedre end en løbetur, når man er meget stresset.

  Jeg har selv gode erfaringer med et mix af åndedrætsøvelser, mindfulness, meditation og afslapningsmusik, når tankemylderet tager for meget over. Men det er selvfølgelig ikke et quick fix.

  Jeg bruger flere forskellige slags afslapningsmusik og skifter typisk mellem hvalmusik, regnvejr og bølgeskvulp. Det er smag og behag og nogle dage virker det ene og nogle dage er det noget andet.

  Meditationen har jeg dels lært gennem min yoga klasse og dels lært mig selv det. Jeg bruger ind i mellem nogle snakke meditationer, hvor jeg bliver guidet til at mærke min højre fod, mit højre ben etc.

  Måske du bruge nogle af Shilas mindfulde tips: https://www.kranioklinikken.dk/7-mindfulde-tips-til-mere-naervaer-i-din-hverdag/ - hende lytter jeg i hvert fald lidt til ;-)

  Og husk du kan stadig være stolt af dig selv, selvom du måske skruer lidt ned for motionen en periode.

  Pas nu godt på dig selv og pøj pøj med dit (nye) mindfulde jeg :-)

  kh
  Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise og 1000 tak for din dejlige kommentar. <3

   Ved ikke om jeg måske har fået formuleret lidt forkert eller det måske bare er super svært at forklare.. Men jeg er jo ikke som sådan stresset. Det er den store mængde af energi fra træning som giver mig noget fysisk stress. Ja det er lidt indviklet.. Jeg føler mig på ingen måde stresset når jeg træner, det er mere alt det andet som kommer bagefter. Det er virkelig noget jeg skal vænne mig til. Normalt har jeg bare givet op, men det har jeg virkelig ikke lyst til mere.. Så jeg håber virkelig at jeg kan finde en balance og få styr på den her uro og stress...

   Tak for linket, kan se hendes videoer også ligger på youtube, så dem skal jeg da lige ha kigget lidt nærmere på..


   Jeg er super stolt af mig selv og prøver virkelig hele tiden at mærke efter og tage en dag af gangen. Lover jeg nok skal passe på mig selv.

   Knus <3

   Slet
 6. Gid ting nogle gange bare var enkle, tænker jeg! <3 For forstår godt, det du forklarer, med at det for dig giver nogle udfordringer at træne, som ikke følger med for de fleste og at selv gode ting nemt bliver mere komplicerede, end man kunne ønske sig, fordi det virker ind på noget andet (som også er vigtigt). Håber for dig, at det bare er en overgang og tingene så falder til ro, for din ro er du jo virkelig nødt til at have <3

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine dejlige ord, det er så dejligt med lidt forståelse. Synes jeg havde svært ved at forklare at jeg som sådan ikke er stesset, men at træningen giver mig for meget enerig som så får kroppen til at reagere..

   Jeg har prøvet mindfulness 2 gange siden jeg skrev dette indlæg og det hjælper mig helt vildt på de dage hvor jeg har svært ved at finde ro.. Så det er klart noget jeg vil fortsætte med at bruge.. Jeg har i sidste uge også skruet lidt ned for intensiviteten af min træning, så jeg ikke længere træner i 85 minutter men kun 60, det gør en større forskel end jeg havde regnet med..

   Krammer <3

   Slet