google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Gæsteblogger - Maxx
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

20. august 2012

Gæsteblogger - Maxx

Hey folkens.

Jeg har fået æren at skrive et mindre gæste indlæg.
I skal nok være en smule forberedt på at jeg skriver rimelig rodet, nu er i advaret.

Tror jeg vil tage fat på emnet, normal vs. unormal...

Som de fleste, der har haft ret meget med mig at gøre kan bevidne, tilhører jeg gruppen af individer, som betegnes som unormal. Dette i sig selv, er målet for de fleste teenagere og man kan diskutere, om jeg nogensinde er kommet over dette stadie. Mange gange har jeg taget emnet op, med unge mennesker som har travlt med at finde sig selv. Et gennemgående tema jeg ser er, at man bruger utrolig meget energi, på at skille sig ud fra mængden, finde noget som gør en speciel, på en eller anden måde. Bare for at være unik. Mange glemmer i denne process, at det der gør dem unikke, ikke er det ydre, men derimod det indre. Folks måde at forholde sig til de svære spørgsmål på. Et eksempel, er moralske og etiske spørgsmål som dødsstraf. Hvor går grænsen for, hvornår det er okay?
Nej lad være med at svare, det er bare et eksempel, og svaret er i og for sig ligegyldigt.
Over de par årtier jeg har kigget på holdninger og grundlaget for disse, har jeg lagt mærke til et skift, i hvad folk kalder mainstream. Før i tiden, var ting som Star Wars meget Kult, svært at komme til, og få vidste, ret meget om emnet. Medmindre man gik op i det, for så vidste man en pæn del.
Idag er en ting som Star Wars "kult" og det specielle, ved at være Star Wars fan, er forsvundet. Hvis man vil vide noget om Star Wars, går man bare på nettet også kan man finde alt på 15 sekunder. Ligefra Yoda's højde, til hvilke krystaller der bruges til lyssværd og deres indbyrdes sammensætninger. Altså det at være Star Wars fan, er gået fra at man synes godt om, nyder og undersøger i ro og mag, til man skal vide alt, ned til mindste detalje og selv det klares relativt let med leksika, internettet osv. Et nørdet eksempel: "A google a day". Super koncept, du får et spørgsmål og du skal finde svaret, på tid. Hvilket er ret svært. Finten: Du kopiere spørgsmålet ind i google og vælge første link på listen, der er dit svar.

Så bliver det pludseligt svært, at skille sig ud som Star Wars fan, netop fordi enhver, kan blive det i løbet af et par dage eller timer. Der er ikke mere "insider viden". Og det er designet og tilpasset en god reklame industri, så man kan maksimere profitten til næste film, forlystelsespark eller hvad man nu lige skal have solgt. Star Wars er bare et valgt eksempel, læg mærke til, jeg bruger mange eksempler. Dog et ret godt eksempel. Jeg lagde mærke til tendensen i kraft af genudgivelserne, tilbage i 90'erne. Optil genudgivelserne blev der rullet et ernormt, marketingsmaskineri i stilling, sikkert ligeså stort i 77 ved premieren, men i slut 90'erne, var vi bare mere globale og den maskine virkede bare super godt. I løbet af godt 6 måneder, var alle blevet mere eller mindre star wars eksperter. Jeg husker specielt Pepsis konkurrence, hvor man skulle ringe ind og melde et A/B/C svar på et spørgsmål, man fandt på etikterne (jeg drak cola dengang). Spørgsmålene var i stil med, hvad var dusøren på Han Solo. Sjovt nok vidste næsten alle dette ret hurtigt. Forestil dig at leve i en tid, hvor det at vide ting som dette, var hvad der gjorde dig "unik". At vide ting som dette gjorde dig til en Nørd (dengang var der kun, én slags nørder). Hvis det der gjorde dig unik var at du var en nørd, ville din unikhed, blive taget fra dig i kraft af at det er almenviden pludselig. Tendensen forsatte bare på en del forskellige områder. Og den forsætter stadig. Bare se Tron. Film er et rigtig slemt område for døgnfluer, har i set Total Recall? Med Arnold eller Collin? Måske begge. Vidste du at det var en nørd film, før du så den nye udgave?

Puha sikke en smøre og ingen pointe... Den kommer her:

Når det at være unik på sit ydre, kan købes og skiftes så let, som det kan i dag, har det ingen værdi i form af kendetegn. At være unik, handler ikke om at være Goth eller Emo. Det at være Goth eller Emo, handler dog om, hvordan du tænker, og det udvikler sig hele tiden. Dit svar på hvad der skal til for at gøre dødstraf okay, skifter med tiden. Forhåbentlig til det bedre, hvad det så end måtte være.

I får lige dagen citat med:
To Question is to doubt.

The ramblings of Maxx

Ingen kommentarer:

Send en kommentar