google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Første hjemmebagt Knækbrød.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

7. januar 2015

Første hjemmebagt Knækbrød.

I eftermiddags, så jeg i køkkenhygge gruppen på Facebook, en som delte en opskrift på knækbrød. Jeg har flere gange overvejet at bage nogen, men det er først i dag, jeg prøver det. Jeg havde i forvejen de fleste ting fremme, efter at ha bagt rugbrød tidligere, så kunne lige så godt bage det med det samme. Jeg ved at nogen er nysgerrig efter en opskrift, så her kommer den. Jeg har valg at skifte ½ hvedemel ud med fuldkorns speltmel, men det er helt op til en selv. Man kan bruge det man har. Jeg har også valgt at komme birkes i dejen, men igen kan man bruge det man har. I får min tilrettet opskrift her.

Du skal bruge: (ca 25 stk)
100g Hvedemel.
100g Fuldkorns speltmel
1 1/4 dl Olie.
2 dl Vand.
50g Havregryn
50g Græskarkerner
50g Hørfrø
50g Solsikkekerner
50g Sesamfrø
1 spsk Birkes
1 tsk Bagepulver
1½ tsk Salt.


1: Bland alle ingredienser sammen og ælt dem til en fast men klistret dej. (husk at tænd ovnen)

2: Find 2 bageplader frem og dryp vand på dem, det vil få bagepapiret til at sætte fast. Kom bagepapir på og del dejen i 2.

3: kom dejen på hver sin plade og spred det ud i så tyndt lag du kan. Brug evt spatel, dejskraber, fingre, ske eller hvad du synes er bedst. Jeg brugte selv dejskraber fugtet med vand.

4: Skær dejen ud i firkanter eller de former du ønsker dem.

5: Pensel med vand og drys med evt birkes og sesam som jeg har gjort. Du kan også drysse med andre ting, feks hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner eller andet.

6: Bag i ca 20-25 min midt i ovnen ved 200 grader i forvarmet ovn (180 grader ved varmluft). Hold godt øje med dem, de skal være gyldne.

Det er første gang jeg prøver med knækbrød og jeg er meget imponeret over, hvor let det var og hvor godt de smager. Kan helt klart anbefales.

2 kommentarer:

  1. Godaften kæreste,

    hvor ser de lækre ud:-) Smager sikkert godt til en kop the eller kaffe :-)
    Maria har lagt super gode spare tips op på www.mariahoffbeck.blogspot.com
    samt en giveaway, du er velkommen.

    Ønsker du og Søren en resten god aften inden sengetid:-)
    Tina fra "En verden af kunst"

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa.. :)

      Jeg smagte selv et stykke tidligere med lidt grøn pikant ost.. nøj det var guf.. :D
      De er virkelig værd at prøve.. :D

      Mange tak i lige måde..
      Knus <3

      Slet