google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Ferien slutter og hverdagen starter.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

26. juli 2015

Ferien slutter og hverdagen starter.

Så kom vi til vores aller sidste sommerferie dag og fatter virkelig ikke at der er gået 3 uger. Søren starter på job i morgen og jeg skal prøve finde en hverdag igen. De første par dage går nok med lige at finde mig selv og få lidt ro i hovedet. Jeg har virkelig nydt sommerferien, men det tager også nogle extra kræfter. Jeg har brug for min alene tid i hverdagene. Det er der jeg samler kræfter og sætter mine tanker lidt på plads.

Planen er lige nu at jeg i morgen, skal kravle på vægten og se hvor slemt det står til. Jeg var sidst på vægten før ferien og der så det virkelig slemt ud. Jeg skal ha fat i den sunde fornuft igen og de gode vaner. Slut med cola og guf, frem med havregryn og grønt. Jeg ved at vægten er på sit højeste og det er jeg altså nød til at tage alvorligt. Flere gange her i ferien har det givet mig angst og især dødsangsten fylder meget, når jeg tager på i vægt. Tanken er også at jeg igen skal prøve med lidt motion, lige nu ved jeg ikke om det bare bliver et par ture på cyklen eller om jeg også tager i centeret. Jeg er nød til, ind i en god hverdag, inden jeg starter for hårdt ud. Er dog også nød til at tage mig selv alvorligt nu.

Planerne for den første uge er derfor sund fornuft, gode vaner, faste rutiner, afslapning og ro i tankerne. Jeg håber på at jeg kan få hækle lidt og læst en masse, begge dele giver mig ro og er virkelig god terapi. Håndledet er stadig ikke tosset med at hækle, men lidt af gangen så kan jeg godt. Så alt i alt går det godt lige nu, det har været en god ferie og jeg ser samtidig frem til hverdag.

Tror faktisk ikke engang jeg har noget at brokke mig over.. lige ud over - Hvorfor kan man ikke tabe sig at at spise kage????

12 kommentarer:

 1. Her er jeg også gået i gang med projekt vægttab igen... ved ikke, hvad vægten siger, men jeg kunne fornemme jeg havde taget på, så jeg er startet så småt igen med at tænke over, hvad jeg spiser :)

  Den med at tabe sig af kage - jeg vil gerne hjælpe med at se om vi kan finde en kur mod det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du også er igang igen.. og jeg ved at man sagtens kan spise kage engang imellem, det er bare ind imellem svært at styre.. :P

   Slet
  2. Kage er godt mod SÅ mange ting... ehm ja, men altså bare ikke lige god for vægten :)
   Var på vægten i går for første gang siden jeg faldt i januar, og jeg blev noget chokeret, da jeg kun har taget 1,1 kg på...
   Så det var ikke så slemt, som jeg havde frygtet :)

   Slet
  3. Ja kage kan kurer alt.. ha ha..

   Jeg har været på vægten i dag og selv om jeg har været ret usund i sommerferien så har den faktisk stået stille i de 3 uger.. utrolig nok.. fatter det ikke helt. :P

   Knus <3

   Slet
 2. Man kan godt tabe sig af at spise kage! :-) Det har jeg gjort mange gange. Det hele handler om mængderne - men det ved du nok godt :-) Men altså - på min kostplan kan jeg godt vælge at spise kage hver eftermiddag - uden at jeg tager på af det. Så det Kan lade sig gøre. Du behøver ikke helt at undvære :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mit problem er at hvis jeg skal spise kage, så skal jeg skære noget mad et andet sted og det kan min krop ikke rigtig finde ud af.. Jeg prøver som sagt at bruge den sunde fornuft, så det er også plads til kage ind imellem.. men alt med måde og det har jeg i perioder rigtig svært ved at styre, fordi jeg har så meget andet at tænke på..

   Slet
 3. Spis sunde kager :-) og mange af dem :-)

  Det er dejligt at høre, at I 2 sådan har nydt jeres ferie sammen i år :-)

  Du må hilse Søren god arbejdslyst fra i morgen tidlig.
  Og du skal finde en hverdag igen med dine gøremål.

  Vægten er som den nu er, få ikke pip af den.
  Vi prøver også at tabe os, men det er ikke nemt, når man døjer med et lavt stofskifte.
  Nå men vi er som vi er og det kan vi glæde os over :-)
  Og så er Maria ved at bage en aften-kage, øh og ikke en sund en af slagsen, kun pynten :-)

  Aften hilsner fra Maria og jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Ha... Ja der findes faktisk efterhånden flere og flere sunde alternativer, men det er som om min krop ikke altid får det sammen ud af det og min hjerne er slet ikke med.. I perioder hvor jeg har meget i hovedet glemmer jeg kosten og så går det galt.. men nu skal jeg igang med den sunde fornuft igen.. og der er da også plads til et stk kage engang imellem.

   Jeg er ret god til at acceptere min vægt og min krop som den er, problemer er lidt at jeg er bange for alle de følge sygdomme som følger med overvægt også fordi der er nogle arvelige sygdomme i familien..

   Lyder lækkert med kage, håber i får en skøn aften..
   Tror jeg nupper en is for at slutte ferien af og så er jeg klar til hverdag i morgen.

   Knus til jer. <3

   Slet
 4. Mums jeg ville så meget ønske, at man kunne tabe sig af at spise kage....
  Jeg elsker virkelig kage <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogen burde opfinde sådan en kage altså... bum.. ha ha..
   Elsker virkelig også bare kage..

   Der findes jo mange sunde alternativer, men det er bare ikke det samme og dem taber man sig jo heller ikke af.. :D

   Slet
 5. Også jeg kunne godt tænke mig en kostplan, der indeholdt kage. Men desværre - jeg er ikke så høj - og spinkelt bygget, så jeg er virkelig nødt til at økonomisere med kalorierne.
  Jeg kæmper stadig med de kilo (mange), jeg tog på, da jeg blev syg og efterfølgende pensioneret.
  Men nu er jeg igang med at 'være fornuftig' igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det ville være skønt, men vi må øve os i at økonomisere lidt.. desværre.. ha ha..

   Dejlidt at du også prøver at være lidt fornuftig, selv om det ind imellem er lidt kedeligt.
   Vi skulle i dag bare ha en rødspætte på et stk rugbrød, men fiskemanden havde udsolgt, så jeg måtte se hvad der ellers kunne friste.. 1,2,3 og wupti.. så havde jeg købt to store t-bone, fritter osv.. Hovsa.. men mums det smagte godt..

   Knus <3

   Slet