Til jul skal der været lidt brændte mandler. Sidste år kom Søren hjem med en masse, de havde lavet i børnehaven på bål. Jeg blev inspireret og tænke at i år, ville jeg prøve lave dem selv. Har lavet saltmandler flere gange og det er meget samme princip. Her får i lige den opskrift jeg har brug, den er fra Alletiders Kogebog.
Ingredienser:
200gram mandler
2dl sukker
2dl vand
1: Mandler, vand og sukker kommes på en pande og der skrues op på fuld blus.
2: Sukkerlagen koges ind, imens der røres rundt.
3: Vandet fordamper og sukkeret bliver helt tørt og smuldre.
4: Skru ned på middelvarme, hold øje og fortsæt med at rør lidt rundt.
5: På et tidspunkt smeltere sukkeret igen og mandlerne bliver blanke.
6: Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og køl af.
7: Når de er helt kolde, kan du dele dem fra hinanden og komme i et bøtte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar