Søren har ca spurgt mig 1000 gange, om vi ikke skulle prøve at lave falafler. Jeg har aldrig helt rigtig synes om dem, men nok fordi, jeg kun har smagt nogle tørre færdig lavet nogen. Vi blev enige om at lave Pita til aften og så kunne jeg selv bestemme, om jeg vil ha falafler i eller ej. Der sker så det, at de smager så imponerende godt, at jeg nu vil dele opskriften med jer. Det var en ret stor portion "fars", så vi stegte kun halvdelen og gemte resten i køleskabet til i morgen.
Ingredienser:
2 ds kikærter.
2 løg
En håndfuld persille.
4-5 fed hvidløg
3 æg
2 tsk støt spidskommen
½ tsk støt chili
1 tsk støt koriander
2 tsk citronsaft
Havregryn
Salt og peber
2 dl ærter
½ l olie til stegning
1: Hæld kikærter i en si til at dryppe af, pil løg, hvidløg og skyl persille.
2: Kom kikærter, løg, persille, hvidløg, æg, citronsaft, krydderier og halvdelen af ærterne i en foodprocessor. Kør og kom nu havregryn i lidt af gangen, til du synes massen er fin og ensartet. Den må ikke være for våd eller for tør. Hold evt en pause undervejs, så massen kan samle sig.
3: Hæld olien i en gryde og tænd på middel varme. (pas på den ikke bliver for varm)
4: Tjek om massen har den rigtige konsistent. Hvis den har, så kom den over i en skål og kom resten af ærterne i og rør rundt.
5: Når olien er varm, former du små kugler og steger dem i olien. Hold godt øje med dem undervejs og vend dem, når de har fået nok farve på den ene side. Lig dem på en tallerken med køkkenrulle, til at dryppe af, når de er færdige. Nu er de klar.. Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar