google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Første ret - Øver mig stadig.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

4. januar 2015

Første ret - Øver mig stadig.

Gulde skrev et indlæg på sin blog i går, som handler om den første ret, man lærte at lave. Det fik mig til at tænke. Jeg huske tydeligt at vi fra helt små, var med min mor i køkkenet. Det er nok et af de bedste minder jeg har. Jeg tror det første jeg selv rigtig lavede var pandekager og boller. Det er måske ikke en rigtig ret. Vi fik ofte lov til at lave pandekager. Det var stort set altid menuen, hvis vi var alene hjemme. Jeg er dog i dag virkelig ikke særlig god til at lave pandekager. De smager da okay, men det er endnu ikke noget jeg er rigtig god til.

Ser mig selv som ret god i et køkken, men der er altid noget nyt at lære. Jeg tror faktisk ikke der er noget jeg ikke kan lave. For mig er der dog stor forskel på, om man kan lave frikadeller eller om man oprigtig er god til at lave frikadeller. Jeg har brugt noget af 2014 på at forbedre mine færdigheder på frikadelle området. Samtidig har vi øvet os på grillen med vores rotisseri. Det er blevet til mange lækre ting og hold nu op hvor jeg elsker god mad.

2015 tænker jeg at jeg skal bruge på at øve mig i nogle nye ting. Vi skal stadig prøver en masse lækre ting af på grillen. Ud over det så vil jeg rigtig gerne være god til at bage rugbrød, lave madmuffins og mestre hjemmelavet is.

I dag har jeg bagt pølsehorn. Det er med købe dej og billige pølser. Det skal der altså også være plads til. Nogen gange skal man vælge, om det er værd at bruge sine sidst kræfter, på at lave alt fra bunden. I dag blev det den nemme løsning. Tænkte at kæresten lige skulle ha lidt hyggeligt med på madpakken, nu når han skal på 8 ugers kursus.

Hvad var din første ret??

Hvilken ret er du bedst til at lave?6 kommentarer:

 1. Den første ret jeg 100% selv kunne lave er min families udgave af svensk pølseret (ketchup istedet for pure, pasta istedet kartofler og uden løg!) og en familieopskrift med fiskeboller :)

  Den ret jeg får mest ros for er nok Boller i karry samt en god hakkebøf med kartofler og brun sovs :) elsker jo brun sovs, så går meget op i at den smager godt haha

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sååå vigtig at det er ketchup der kommer i svensk pølseret.. :P

   Jeg laver faktisk aldrig hakke bøf med brun sovs.. Jeg kan ikke så godt li pande sovs.. :D
   Vi får altid bearnaise til vores hakke bøf. og hvis det er rigtig bøf vil jeg helst ha rødvins sauce eller whisky sauce..

   Der er sååå mange muligheder og samtidig så er alle så forskellige. :D

   Slet
 2. Ser dejligt ud. Her i huset er det altid mig, der laver frikadellerne.

  SvarSlet
 3. Jeg kan ærlig talt ikke huske min første ret som jeg har lært. Jeg har været med min mor i køkkenet siden jeg kunne sidde selv og da jeg gik i 7 klasse havde jeg min egen maddag hvor jeg skulle lave maden.

  Men det med pølsehornene, så gør jeg det gerne selv. Det samme med pizzadejen og tærtedejen. Når vi laver sådan noget er det fordi vi vil hygge os eller lidt spændende at have mad på madpakken. Jeg er ligeglad med hvad andre tænker over det, det vigtigste er at Cecilie syntes det er sjovt.

  Jeg er god til at lave pølser og ananas (det er også nemt).

  SvarSlet