google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Første-gangs-oplevelse med Read-a-thon.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

18. oktober 2015

Første-gangs-oplevelse med Read-a-thon.

Det sidste døgns tid, har jeg brugt her på sofaen. Eller jeg har faktisk boet på sofaen hele ugen, kan ikke så meget andet når man er syg.

Jeg har deltaget i Readathon for aller første gang og selv om sygdommen virkelig har prøvet at spærre ben for mig, så er det gået rigtig godt.

Read-A-Thon går ud på at man læser så meget man kan i 24 timer. Det startede i går lørdag kl 14 og sluttede i dag kl 14. Inden for de 24 timer skal bare bare læse så meget man kan og selvfølgelig hygge sig med det og evt følge lidt med på de sociale medier i pauserne.

Dagen i går startede rigtig hårdt. Jeg havde hostet uafbrudt i 3 døgn og havde stor set ikke sovet. Stod op kl 5, gik i bad og ringede så til vagtlægen. Fik en tid kl 8 og heldigvis kom jeg ind til tiden. Mit infektionstal slog en lille smule ud, men ellers var der ingen tegn på betændelse, så det er en virus. Jeg er sådan set ligeglad med om det er virus, betændelse eller forkølelse, jeg var bare ved at blive sindsyg af at hoste konstant. Lægen sendte mig derfor på apoteket efter noget hostesaft. Hurtigt hjem igen, bage en kage, indtage hostesaften og så i seng. Nåede lige 3-4 timers søvn.
Kl. 14.45 kravlede jeg så op af sengen, var simpelthen glip af Readathon starten. Nå men det kunne ikke ødelægge mit humør, det er jo sådan noget der sker, når man er syg, Fik lidt vand i hovedet, fundet lidt hygge frem og så gik jeg ellers igang med at læse. I kan se på det øverste billede, hvordan det startede ud. :D

Jeg var jo i forvejen igang med bogen "pas på mig", så den startede jeg med at læse færdig. Jeg har jo kun været læser siden Marts måned, så læser ikke så hurtig og det går extra langsomt når man samtidig er syg. Manglede 115 sider og var færdig med den kl 21.25.

Til aften havde jeg fået en god portion tomat suppe og da jeg var færdig med den første bog, var det også tid til at smage på kagen, jeg havde bagt om formiddagen. Det er bare sådan en Amo kageblanding og jeg piftede den op med nødder æbler, kanel sukker og lidt crumble på toppen. Den smagte overraskende godt.

Så kastede jeg mig igang med en ny bog, "Tvivlen". En ordentlig moppedreng på 626 sider. Det er en efterfølger til min yndlingsbog "Mødet". Klokken 3 i nat måtte jeg gi op, jeg kunne ikke holde mine øjne åbne mere og jeg hostede virkelig slemt. Prøvede at gå i seng, men efter et kvarter kravlede jeg op igen, lavede en kop te og indtog lidt mere hostesaft. Faldt til sidst i søvn på sofaen, men allerede kl 5 måtte jeg gentage det hele. Kl 9 vågnede jeg og opgav simpelthen at prøve sove mere. Fik lidt vand i hovedet, luftet godt ud, ordnet lidt praktiske ting. Kl 9.50 gik jeg så igang med bogen igen og fik virkelig læst en masse sider, inden Readathon sluttede kl 14.

Jeg har læst i ca 11 timer ud af de 24 timer. Har hele tiden skrevet op, hvornår jeg startede og stoppede med bogen og synes faktisk at 11 timer er helt vildt. Jeg har læst i 11 timer, fatter det ikke helt og det er blevet til ca 400 læste sider. Det er jeg ret godt tilfreds med. Ved at mange sætter sig mål, men det sprang jeg let over, var bare hyggeligt at være med. Det er vidst også noget med nogle konkurrencer, man kan deltage undervejs osv, men jeg besluttede mig for bare at læse og hygge. Ind imellem smed jeg et billede på instagram eller opdaterede de sociale medier. Alt ialt var det en rigtig god første-gangs-oplevelse og på mange måder perfekt, når man bare ligger syg og hverken rigtig kan være vågen eller sove. Samtidig er det jo en sejr for mig at jeg kan læse og at jeg har kunne læse så meget. Tilbage i marts måned, kunne jeg ikke læse og havde aldrig drømt om at det var noget jeg skulle kunne komme til. Glæder mig allerede til næste gang. :D

Der findes en Dansk Facebook gruppe til Readathon, så hvis du skulle være interesseret i at være med næste gang, så synes jeg da du skal hoppe ind i gruppen, så får du besked derinde, når der kommer et nyt Readathon event.

8 kommentarer:

 1. Jeg syner det er super flot, at du har nået så meget, som du har! Du skriver, at du kun har læst siden marts, og så bliver jeg lidt nysgerrig, hvordan kan det være du først har lært at læse så sent? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har egentlig altid kunne læse, men i mange år har jeg ikke læst, fordi min øjne ikke har kunne holde fokus. I marts var jeg hos en kiropraktor med mit håndled og han fortalte mig så at mit håndled ikke var mit største problem.. Han er også udd som neurolog og kunne tydeligt se at jeg har fået nogle forskellige fysiske bivirkninger efter mange år med psykiske problemer.. en af de ting handlede om mine øjne. Kunne ikke holde dem stille og de flakkede meget.. jeg var godt klar over det, men havde tænke at det var naturligt pga min angst osv.. han testede min øjne, min balance osv.. og jeg fik sådan et computer program, som skulle træne mine øjne til at holde fokus, efter et par gange hos ham, spurgte han mig om jeg ikke kunne prøve gå på biblioteket, låne en bog og prøve læse igen.. og wupti, så kunne jeg åbenbart læse igen..

   Knus <3

   Slet
 2. Det er sgi da flot at få læst så meget, når man også tager i betragtning, at du faktisk er syg! Seje!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja taget i betragtning at jeg er syg og er ret ny i hele den læse verden, så er jeg faktisk ret overrasket over hvor meget jeg fik læst og stadig har hygget mig med det.. Det var en rigtig god oplevelse og jeg skal helt sikkert prøve det igen en anden gang.. :D

   Slet
 3. Svar
  1. Tak søde, jeg er også rigtig glad og stolt over hvor fint det gik.
   Har du prøvet at være med i et readathon?

   Knus <3

   Slet
 4. Jeg synes at det var super hyggeligt at du var med i den her omgang, og fedt at se at det er gået så godt, på trods af din sygdom. Næste gang må vi kryds finger for at du ikke bliver ramt af sygdom

  knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er kedeligt at jeg stadig er syg, men jeg har virkelig hygget mig det her readathon og jeg skal helt sikkert være med igen en anden gang.. Er det en eller to gange om året??

   Næsten gang vil jeg prøve at lave sådan et indlæg hvor man undervejs kan opdatere.. :D

   Knus <3

   Slet