google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Min Overfladiske Træner!
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

20. april 2017

Min Overfladiske Træner!


Måske er jeg lidt sensitiv, omkring det her emne, men jeg er nød til lige at række en finger op og bryde med tabuet. Her til aften har jeg set tv3's nye "Underholdnings Show"... Min Fede Træner!

Faktisk er jeg ret meget i chok og sidder tilbage med en million ord og samtidig helt mundlam. Er det her måden, vi i dag prøver at bryde tabuer på? Er det det programmet gør, eller har det egentlig den modsatte effekt?? Det skal jeg ikke gøre mig klog på, men jeg kan fortælle at det gøre ond helt ind i hjertet at se. Min personlige mening er at programmet virkelig er nedværdigende og jeg får ærlig talt kvalme.

Jeg har selv været overvægtig i størstedelen af mine liv og har faktisk aldrig været ked af min krop. Jeg er bange for konsekvenserne af min overvægt, men det er en længere forklare, som samtidig indholder en lang snak om angst. Så det er et helt andet kapitel.

Hvorfor er det her emne, noget som kan fremprovokeret en reaktion fra mig. Det er fordi man fokusere så helt ufattelig meget på, hvad vægten siger og selve udseendet. Det er skræmmende at man på Dansk tv, nu skal snakke om, hvornår man er rigtig og forkert. Hvad det ideelle er. Hvordan man skal se ud og pege fingre af de overvægtige. Så er vi jo tilbage ved skole mobning. Hvad med personen inde bag kiloene? Det aller vigtigste er at man psykisk er med.

Nu er det jo kun første afsnit og det kan jo sikkert tage en drejning, men jeg er i chok. Jeg er klar over at det er farlig at være så overvægtig, men måden dette program er skruet sammen på, gav mig ærlig talt kun lyst til at græde og overspise. Der bliver sagt så mange grimme ting i det program. Der bliver feks sagt at overvægtige ikke har nosser eller respekt for sig selv, det er kraftedeme løgn! BUM.

Hvis jeg lige skal slutte af med en god ting, så er det at jeg nu ved, hvor langt jeg selv er kommet psykisk. For mig handler det om at man er glad og at livet føles godt. Jeg vil gerne tabe mig, men det andet vil altid være vigtigere for mig. Jeg er taknemlig for at jeg vælger det gode liv og bruger min sunde fornuft, uanset hvad vægten siger.

https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ https://www.instagram.com/jeakh/ https://twitter.com/Jeakh https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts

10 kommentarer:

 1. Boycot lortet!

  Det handler ikke om årsagen til overvægt eller tager nogle problemstillinger op.
  Kun om kendte mennesker kan tage 10 kg på og tabe dem igen 🤔

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er en ting der er helt sikkert, jeg kommer ikke til at se det igen..

   Slet
 2. Jeg har ikke set programmet, lever lykkeligt uden tv, men har her til morgen snart læst flere steder hvor forkert programmet er. Og ud fra det kan jeg kun tilslutte mig.
  HUSK altid at der er et menneske bag overvægten, vi spiser ikke bare for at spise os FEDE, men fordi der psykisk er noget som går os på. Jeg har hele mit liv spist med følelserne, og det er da der man skal starte med at tage fat, hvis håbet om et varigt vægttab skal være der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar og du har så meget ret..
   Jeg har selv spist meget med følelserne førhen og det er så vigtig at man får styr på de psykiske ting først..

   Knus Jeanette <3

   Slet
 3. Vi lever i et samfund med meget dobbeltmoral, megen overfladiskhed, megen sladder og fordomme og pege fingre af nogen.
  Der er al mulig kritik pt. i medierne om:
  Overvægtige, syge, handicappede, fremmede, arbejdsløse, med mange flere.
  I dag er man IN, hvis man ser ud på en bestemt måde, opfører sig på en bestemt måde, er samfundets arbejdsslave, gør som forventet og ikke modsætter sig disse nogle gange højt sagte og velbeskrevne normer og andre gange uskrevne normer.
  Da jeg var leder og havde en 80 timers arbejdsuge, passede alting selv, betalte min topskat, ikke gjorde oprør, bare holdt min kæft og makkede ret, da var jeg et "godt" menneske.
  Men i samme overblik jeg blev overfaldet og blev 2/3 del invalid, blev sengeliggende og med meget morfin mv. da kunne jeg ikke længere arbejde og klare mig selv. Jeg fik brug for hjælp og her kan alle så selv gætte hvad der mødte mig af fordomme og hån.
  Det har været min øjenåbner her i livet.
  Så jeg er enig med dig Jeanette, det glæder om at finde en balance og have det godt med sig selv og ikke prøve at behage og leve op til alle disse normer i vores egoistiske og overfladiske samfund.
  Knus og nyd livet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din dejlige kommentar, er dog ked af det du har været igennem.
   Det er hårdt når man rammes af ting man ikke selv er herre over.

   Jeg er færdig med at leve op til andres normer og krav. Jeg vil lære elske mig selv og nyde livet. Noget jeg aldrig havde regnet med ville ske.. Synes jeg er på vej til en super god balance..

   Håber også du finder din balance og gør alle de ting der er gode for dig. Det er så vigtig..

   Knus <3

   Slet
 4. Heller ikke jeg har set programmet, for jeg ser slet ikke tv. Jeg læste dog om det i Bt til morgen, og jeg kan slet ikke forstå, at nogen vil lave den slags program - det er virkelig en hån mod overvægtige.

  Kram til dig og Tina, for I har fat i det rigtige <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var faktisk helt forfærdeligt og lige der ønskede jeg at jeg ikke havde tv.. Jeg blev så ked af det på deltagerne vegne, de vil jo bare så gerne ha noget hjælp. Tror ikke de har vidst hvordan dette program bliver skruet sammen. Jeg er stadig i chok over deres sprogbrug, det gør så gal at vi lever i en verden der stempler folk så meget..

   Krammer <3

   Slet
 5. Jeg har ikke set programmet - men jeg må indrømme, at bare konceptet gør mig forarget. Det giver simpelthen ingen mening at nogle skal spise sig "fede" og på den måde vise "hvor let" det er at tabe sig. Jo, måske er det let for dem - for de har "bare" spist ekstra i en periode - men der er da ofte helt andre grunde til overvægt, som ikke er så lette "bare lige" at få bugt med. Jeg synes, som du også beskriver, at det kommer til at fremstille overvægtige som nogle, der "bare" skal tage sig sammen - og det er simpelthen ikke i orden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det værste er den måde de taler på i programmerne.. Det er virkelig grænseoverskridende for mig. Samtidig nævner de på intet tidspunkt at man skal huske at psyken skal med. Hvis den ikke er med, så virker det ikke på den lange bane.

   Slet