google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Mit nye genbrugs system.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

9. maj 2017

Mit nye genbrugs system.


For ca ½ år siden, var vi så heldige at få sat extra container op til pap. Det er så fantastisk at vi nu ikke længere skal køre om på lossepladsen. Der gik dog ikke ret længe, før jeg blev opmærksom på hvor meget plastisk vi egentlig også bare smider ud. Det piner mig, hver gang jeg skal smide plastik i skraldespanden. Har længe overvejet, hvad jeg skal stille op.

For nogle dage siden ser jeg så, et opslag på Facebook. Det er Nordfyns Kommune der skriver at de nu vi sætte et nyt forsøg igang ved 700 hustande, som skal sortere plastisk. Desværre er der ingen i min by, som skal være med i projektet. Jeg fik dog skrevet til dem, hvad man så gør, hvis man egentlig gerne vil være med. Fik at vide at jeg gerne må samle plastik i en klar sæk og så kan den afleveres på min genbrugs station, så vil de selv sortere det for mig. Der der med sorteringen har nemlig været en af mine problematikker, så det er helt perfekt.

Jeg besluttede derfor at jeg ville købe to plastisk kasser, så jeg har mere styr på sorteringen. Synes egentlig det er træls at ha sådan nogen stående, men alternativet er at jeg har pap liggende i gangen, sammen med en pose med plastik. Disse kasser gør det bare lidt lettere for mig at håndtere og kan nemt fjernes hvis der kommer gæster. Så nu håber jeg bare at det er rigtig at min genbrugsstation vil sortere det, når det skal afleveres.

Sortere i også jeres affald?

https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ https://www.instagram.com/jeakh/ https://twitter.com/Jeakh https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts

9 kommentarer:

 1. Vi sortere alt vores affald. Eller rettere vi sortere det vi kan, nemlig plast, metal, papir og glas. Pap ryger i en klar sæk til storskrald, da vi ingen andre alternativer har :/

  Vi er også blevet meget opmærksomme på hvor meget plast man egentlig smider ud. Det er jo helt vildt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig overrasket over hvor meget plastik jeg allerede har samlet, på bare en dag. Tror der er kommet de første 10 ting i kassen.

   Vi sortere også de ting vi kan, ville dog ønske at vores udlejer ville lave et system så det var lettere...

   Knus <3

   Slet
 2. Super fedt indlæg!! :D

  Ja. Jeg sorterer så meget, det overhovedet er muligt. Er så heldig at vi har miljøstation (mini genbrugsplads) i byen, og derudover er genbrugspladsen kun 5 km væk. Kører ofte derom hvis, der er mere affald end hvad containeren til ejendommen kan tage.
  Og så synes jeg, de er virkelig søde og gode til at hjælpe, hvis man er i tvivl om sorteringen. :)

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :D

   Vi sortere også hvad vi kan, ville dog ønske at vores udlejer ville lave et smart system så det var lettere for os.

   Jeg er spændt på om de virkelig gerne vil sortere mit plastik..

   Knus :D

   Slet
  2. Det ville også gøre det nemmere, hvis udlejere gjorde det lettere. Sådan har jeg det også med min arbejdsplads. Det gør ondt i min sjæl, hver gang nogle smider f.eks. papir og dåser i almindelig skraldespand. Jeg tager endda mit eget affald med hjem :p

   Det kan jeg godt forstå du er. Håber jeg da, for dig at de vil.

   Knus <3

   Slet
 3. Ja, jeg sorterer også. Jeg bor i Vejle Kommune, hvor vi sorterer vores affald i almindeligt affald, kompost, papir, plastik og metal. Derudover sorterer jeg pap fra i affaldssække, som jeg selv får kørt på genbrugspladsen, og ligeledes samler jeg batterier sammen. Glas samler jeg sammen og afleverer i glascontaineren ved den lokale brugs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi sortere selvfølgelig også glas og batterier.. :D
   Vi har glascontainer på parkeringspladsen og batterierne skal vi på genbrugspladsen med.. Ville dog ønske at alt det her med sortering var lettere. Feks hvis bare vores udlejer ville lave et smartere system, men det sker nok aldrig.

   Knus <3

   Slet