google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Anmeldelse : Mærket - af psykopatens spind - Susanne Lykke.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

10. juli 2017

Anmeldelse : Mærket - af psykopatens spind - Susanne Lykke.


For ca en lille måneds tid siden, modtog jeg denne bog af forfatteren Susanne Lykke. Hun havde via Facebook, søgt efter bloggere, som ville læse og skrive lidt om hende bog. Jeg blev med det samme nysgerrig og skrev til hende. Vi blev enige om at det kunne være spændende at jeg skulle prøve kræfter med bogen, da jeg selv er vokset op i en dyssocial familie.

Jeg har ikke tænkt mig at uddybe mine egne oplevelser, men det er vigtig for mig at understrege at jeg ikke selv er vokset op med alkohol og vold, men har været fanget i psykopatens spind. Faktisk i en sådan grad at jeg jo selv fik diagnosen Dyssocial Personlighedsforstyrrelse for en del år siden og blev ramt af voldsom panikangst. Det kom som lyn fra en klar himmel, men da først jeg fik diagnosen forstod jeg. (Lynet slog ned)

Jeg var på forhånd godt klar over at denne bog, ville ramme mig, også selv om man på ingen måde, kan sammenligne mine oplevelser, med bogens indhold. Bogen er kun på 132 sider og kunne sikkert godt ha læst den på en dag, men jeg har konstant været alle følelser igennem. Skulle hele tiden bearbejde nogle gamle ting. På den anden side, kan man så sige at det jo egentlig er meget sundt og den har klart hjulpet mig, med min udvikling.

Bogen er en biografi, hvor forfatteren fortæller om sin oplevelse med at være "Mærket" og fanget af psykopatens spind. Hun havner i en forelskelse, som hurtig viser sig at være farligt. Hun forsøger at flygte og få hjælp, men desværre er vores samfunds-systemt ikke helt let i akutte situationer.

Undervejs fortæller hun om psykopatens træk og jeg kan faktisk sagtens, genkende et par ting hos mig selv. Det var virkelig noget, jeg lige skulle sluge. Heldigvis ved jeg også i dag at der findes to slags mennesker med diagnosen. Dem som ikke kan se deres egne fejl og som her i bogen virkelig er farlige psykopater. Og så er der dem, som godt tør indrømme at de har diagnosen og som hver eneste dag kæmper imod, for at blive en bedre udgave af sig selv. Psyk mener også at min diagnose, nok har ændret sig i takt med min udvikling. I dag har jeg en mere uspecificeret personlighedsforstyrrelse.

Synes det er rigtig svært at fortælle om denne bog, da jeg var alle følelser igennem: trist, vred, såret, glad, stærk, forundret, angst, kvalme osv.. Bogen måtte gerne ha været længere og haft flere detaljer, men ud over det, synes jeg den er rigtig god og en meget stærk fortælling.

Hvis du også kunne tænke dig at læse bogen, kan den købes lige her, men du kan også følge med her på bloggen. Kender to der gerne vil låne bogen og læse den, men efter det kan det være jeg udlodder den, i en GiveAway til en af jer. Hvis nogen sidder inde med spørgsmål er i meget velkommen til at smide en kommentar..

https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ https://twitter.com/Jeakh https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts

8 kommentarer:

 1. Det er fantastisk, når bøger kan hjælpe en i ens personlige udvikling. Det er dog også hårdt arbejde, så jeg forstår godt, det har taget dig en del tid at læse bogen. Stærkt, at du gjorde det. Du er så sej <3 Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for din søde kommentar, det er fantastisk når andre har en god forståelse, for ens situation..

   Krammer <3

   Slet
 2. Stærkt gået at du har læst den, og så fortæller om det herinde! Du er virkelig sej <3

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, synes også selv det var lidt af en sejr at komme igennem...

   Knus <3

   Slet
 3. Jeg får lyst at anbefale dig "The Psychopath Test - a Journey Through the Madness Industry" af Jon Ronson, hvis du ikke kender den. Den handler generelt om forskellige typer "galskab" i samfundet, men særligt psykopati og handler rigtig meget om de myter, der er omkring psykopater og den åbner samtidig for mange gråtoner og nuancer, man sjældent hører om. Hvert kapitel har et nyt fokus og ofte møder forfatteren en ny person, som åbner en ny dimension af emnet. Den gjorde mig meget klogere, og Ronson skriver meget levende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Simone...

   Det lyder meget spændende, ved du om den findes på dansk??
   Er det meget tung læsning eller??

   Knus <3

   Slet
  2. Jeg tror desværre ikke, den er oversat til dansk, men måske den kunne blive det. Med "tung læsning" mener du mon så, om den er svær at læse eller om den er kedelig eller sørgelig? Jeg syntes ikke, den var nogen af delene. Forfatteren er journalist, så han skriver ret gribende og levende og rimelig kortfattet uden for meget unødvendig teori. Den blev vist også en bestseller, så den er rimelig let at gå til, ikke nogen tung teoribog. Han er kendt for at være ret sjov også og bruger sig selv meget i sine bøger, både sin sårbarhed og selvironi. Husker ikke det engelske som svært :) Knus

   Slet
  3. Jeg mener om den er svær at læse.. Jeg mister ret hurtig fokus, hvis det bliver for svært.. Og tror ikke jeg ville kunne læse den på engelsk.. ;)

   Knus <3

   Slet