google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Kommentaren som ramte mig.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

21. december 2013

Kommentaren som ramte mig.

Jeg faldt over en status i går på Facebook, som egentlig gik direkte ind i kroppen på mig. I kan se selve statussen her hvis i evt er interesseret i baggrunden for dette indlæg. Man er nok nød til at klikke på linket for evt at forstå, hvad der er jeg nu vil snakke lidt om. Eller det er egentlig mest kommentarerne til statussen som rammer mig.

Det er en coach som deler en artikel om det at ha forelsket sig i en psykopat. Nu skal det nok lige nævnes at jeg har den diagnose, som hedder dyssocial personlighedsforstyrrelse. I gamle dage kaldte man den diagnose for psykopati.

Der som sådan ikke noget i den artikel, som jeg ikke er klar over eller som kan chokere mig, den er egentlig meget rigtig. Det som tog lidt fusen fra mig, var de kommentarer der er på selve indlægget som er lagt op på Facebook. Blandt andet har en skrevet: Har du levet sammen med en psykopat, kommer du aldrig over det..

Den linje har jeg simpelthen ikke kunne få ud af mit systemt igen. Prøver at sige til mig selv at det jo virkelig ikke handler om mig og at personen generalisere på noget, som vedkommende måske kun har få eksempler på. 

Jeg har tidligere skrevet indlæg om dette emne og jeg er helt klar over at min sygdom, kan påvirke andre i en sådan grad at det virkelig kan gøre ondt, dog er der også noget som jeg er nød til at sige i denne sammenhæng.

Der er ikke to mennesker der på denne jord er ens og der er heller ikke to psykopater som er ens. Vi er alle mennesker og har alle vores forskelligheder uanset diagnose eller ej. Fordi jeg har den diagnose jeg har, betyder det ikke at jeg ikke også kan være et godt menneske. Vi har jo alle både vores gode og dårlige dage.

Overlægen på psyk har forklaret mig at der faktisk er to måde at være psykopat på. Der findes dem som er klar over at de har diagnosen og som virkelig prøver at gøre noget ved det og vælger at leve et bedre liv. Så findes der så også dem, som har diagnosen som enten ikke vil være ved det eller aldrig får den stillet officielt. Folk som ikke er klar over at de måske er forstyrre og som aldrig mener de gør noget forkert. 

Planen med dette indlæg, ønsker jeg heller ikke bare skal være et forsvar, for alle som har sygdommen. Jeg er 100% klar over at de psykopater, som ikke vil indrømme eller selv kan se, de fejler noget, kan ødelægge andre mennesker. Jeg har endda selv oplevet det. Det er i mit tilfælde også noget, som har sat sig så dybt psykisk at jeg nok aldrig glemmer det. Dog kan jeg intet gør ved fortiden, jeg kan kun bestræbe mig på at jeg ikke har lyst til at såre andre mennesker, på samme måde. Jeg vil kæmpe imod sygdommen og gøre mit bedste for at leve et bedre liv og ha nogle bedre relationer. Nogle relationer som er gode for mig, men hvor jeg også føler at jeg giver noget mindst lige så godt tilbage. 

Når det så er sagt, så er min næste tanke: Hvor mange på denne jord ved at der også findes psykopater, som faktisk kæmper mod deres psykiske sygdom og gerne vil leve et bedre lidt. Som gerne vil de gode relationer til andre og som gerne vil være et bedre menneske. Jeg frygter lidt svaret og det gør mig enormt ked af det.

Dette emne vil nok altid være tilbagevendende her på bloggen. Det trøster mig dog lidt at kæresten også læste artiklen og mente at jeg er nok er en af de sødeste psykopater der findes. <3

7 kommentarer:

 1. Jeg synes, du har fat i noget. Hvor mange ved egentlig, at der findes to slags psykopater? Ikke mange, tror jeg, ærligt talt. Selve ordet "psykopat" virker nedladende, synes jeg. Selv får jeg det da helt skidt over at skrive ordet, for i det ligger nemlig ofte kun den ene betydning, at det er de folk, som ikke tænker på andre mennesker overhovedet - ikke kæmper, som du gør. Jeg synes, du virker som et fantastisk menneske, og jeg synes, det er fantastisk, at du har denne blog. Måske kan det give nogle et lidt anerledes syn på din diagnose - det er faktisk noget af det samme, jeg håber på med min. Jeg synes, du er sej.

  Knus og tanker <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har selv haft rigtig svært ved at bruge ordet psykopat og der er nok også en grund til at man har ændre diagnosens navn. Det er et utrolig negativ-ladet ord og jeg passer selv rigtig meget på i hvilken sammenhæng jeg bruger det.. for folk som ikke kender mig kan hurtig bliver skræmt og det ønsker jeg bestemt ikke.. :D Og tak for de søde ord, synes selv jeg er ret sej. ha ha

   Slet
 2. Jeg vidste faktisk ikke der var en decideret diagnose der hed "psykopat".. Kender self ordet, da det er noget jeg er vokset op med at høre folk kalde andre der er fuldstændig forskruet på den meget dårlige måde! Men jeg må så give din kæreste ret - du er nok også en af de sødeste psykopater jeg har mødt så (; <3 men det virker så forkert at sige, da det er er ord jeg kun har brugt når en person er langt ude i det ekstreme psykiske vanvid..

  SvarSlet
  Svar
  1. Diagnosen hedder ikke psykopat mere, i dag hedder den Dyssocial Personlighedsforstyrrelse og det er den jeg har. Ja ofte forbinder man ordet med folk er der fuldstændig forskruet som du siger, men faktisk kan det være en umulig opgave at se de her forskellige psykiske lidelser folk nu kan ha. Og psykopater er i særdeleshed gode til at skjule at de fejler noget.. Vil gi' dig ret i at det virker helt forkert at sige og det synes jeg også selv, derfor joker vi engang imellem med det.. Det føler jeg lidt jeg nogen gange er nød til.. <3

   Slet
 3. Hmm, kender du det, når man har pointen, som man egentlig bare brænder for at komme ud med, men samtidig vil man jo gerne være høflig - hvilket i dette tilfælde betyder at jeg gerne vil udtrykke at jeg kan forstå hvorfor kommentarene måske har ramt et ømt punkt, og jeg kan forstå din reaktion. Jeg er (så vidt jeg ved) ikke selv psykopat, og kender heller ikke nogen jeg ved eller fornemmer har diagnosen, men jeg synes alligevel din beskrivels om at der findes 2 slags psykopater virker meget fornuftig.

  Jeg tror dog jeg vil udvide den lidt (og her kommer så det jeg nær havde snuplet over tastaturet for at få skrevet). Jeg tror det gælder alle diagnoser der kan skabe problemer for personen selv og dem vedkommende omgiver sig med. Men jeg ville nok sige der er 3 slags folk med diagnoser.

  Dem som ikke ved at de har den, eller ikke vil indse det, og derfor ikke vil gøre noget ved det.
  Dem som ved at de har den, og som kæmper imod den.
  Men desværre også dem som ved at de har den, men som enten ikke rigtigt vil indse det, eller som direkte vælger at bruge den som et skjold/undskylding for sine handlinger. Dem som skyder skylden på diagnosen og bare siger "jeg kan ikke selv gøre for det", uden rigtig at gøre et forsøg. Jeg kender desværre også et par stykker af den slags - som sagt ikke psykopater, men der findes jo også så mange andre diagnoser der kan have nedbrydende effekt på andre.

  Tak for endnu et tankevækkende/tankevændende og inspirerende indlæg :)

  // Janni aka Gulde <>< Gulde.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for den kommentar, den sætter lidt tanker igang og tænker at mit svar er lidt langt, så derfor vil jeg svare i et nyt indlæg.. :P

   Slet
 4. Nå det var derfra den kom.

  Nu er jeg ikke lige inde i hvad folk i psykofaglig forstand rent faktisk kalder hvad, hvordan og hvorledes. Jeg er heldigvis heller ikke læge, terapaut eller andet, Måske lomme filosof???

  Når jeg læser dit indlæg, og har en nogenlunde ide om artiklen på FB (som jeg jo ikke lige får læst), så siddder jeg og pudsler med en analogi om farligt vand hvilket jeg ikke tror nogen forstår humoren i alligevel.

  Så du får den lige serveret med våben istedet:
  Guns don't kill people, people kill people.

  Tænk lidt over den, også bytter vi lige våben ud med psykisk sygdom, hvilket jo gør udsagnet lige så sandt som tidligere:

  Psykiske lidelser slår ikke mennesker ihjel. Mennesker slår mennesker ihjel.

  Man kan altid smide rundt med skyld, ansvar og ansvarsfrilæggelse. At the end of the day bliver man nødt til at indse at man selv har truffet sine valg på den ene eller anden måde.

  SvarSlet