google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: En hamster blev til fem.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

5. januar 2014

En hamster blev til fem.

Jeg ved faktisk ikke helt, hvordan jeg skal starte dette indlæg. Jeg har siden jeg var lille, rigtig gerne ville ha en lille dværghamster. Jeg har dog aldrig måtte få en, men nu er jeg jo voksen. De sidste par måneder har jeg været extra solgt til de små gnavere og har næsten ikke kunne styre det. Her de sidste par dag,e har jeg så kigget lidt på nettet og læst en hel masse. Fandt så en i Odense som havde en lille dværghamster han til salg og jeg kunne også købe hans bur med. Samtidig fortalte hun at han var meget kælen og da jeg så et billede, var jeg helt solgt. Vi køre så i dag ud for at hente den lille fyr. Køre hjem med ham og begynder og ordne buret.. Jeg tømmer det lille hus som er i buret og pludselig kommer der 4 små dværghamster unger til syne. De sødeste små pus. Anthon er åbenbart ikke en han alligevel, men en hun med 4 små unger. Vi skyndt os at gøre buret klar og putte mor med ungerne ingen. Søren nåede lige et hurtig billede, ikke særlig godt, men vi ville ikke forstyrre dem mere end højst nødvendigt.

Ungerne må være ca en uges tid gamle og den tidligere ejer, havde virkelig ingen ide om at det var en hun og at den havde unger. Vi har aftalt at vi lader dem få ro, sammen med deres mor og så må vi sammen finde ud af, hvad der skal ske med dem når de er lidt større. Når de er ca 10 dage gamle skulle de begynde at bevæge sig lidt rundt, det glæder jeg mig rigtig meget til. Så vidt jeg kan se skal man tage ungerne fra deres mor når de er ca 4-5 uger gamle, men der skal helt sikkert læses en masse om det, de næste par dage. Ja og vi er nok nød til at ha fat i et bur mere.

Anthon skal nu ha nyt navn og vi er ikke rigtig kommet på det rigtige navn endnu, men det skal nok komme. Lige nu er hun gået kold og putter bare med sine unger.

Hun nåede lige et par gange rundt i buret inden de gik om kuld og jeg fik lige filmet lidt af hende som i lige kan få lov til at se. Hun er simpelthen for sød.

12 kommentarer:

 1. Lisbeth Bitsch Jensen5. januar 2014 kl. 22.21

  Nåååh hvor er han/hun sød og tillykke med ungerne også :) Jeg elsker dværghamstere og har haft adskillige :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er virkelig dejlig og de der unger er bare så mega cute.. Glæder mig til de begynder at kravle lidt omkring.. :)

   Slet
 2. Årh hvor er de søde allesammen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er virkelig bare cute.. Har kun set ungerne den ene gang, men jeg tror at de begynder at bevæge sig lidt rundt inden for den næste uges tid.. Det glæder jeg mig vildt meget til. ;) Moren har jeg dog nusset med 2 gange siden vi fik hende.. Hun kravler selv om i hånden og vil gerne kæle lidt..

   Slet
 3. Hun er godt nok sød.
  Og tillykke med de ekstra unger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hun er mega kær og vil rigtig gerne kæle og nusse.. også selv om vi faktisk i gå jo stod med hendes fine unge ri hånden... det var jo ikke lige meningen.. men hun har taget det rigtig godt og de har det alle dejligt.. Jeg er såå glad for dem.. :)

   Slet
 4. Aw, hvor sødt :3

  Den historie har jeg hørt før. En af mine tidligere efterskole-lærere (og ung-medarbejdere) fik også en hamster engang, som hed Lille John. Til lille John en dag altså spyttede ud med Lille John 2, 3, 4 og 5 som hun senere igen kom til at æde. Det var en lidt underlig historie der endte med Lille John's selvmord i toilettet eller sådan noget. Det var året før jeg gik der - men det var meget sjovt at høre om. Meen, du skal nok ikke lade Antonette (må man vel kalde hende til i har fundet et navn xD) vandre alene rundt på badeværelset...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også hørt en anden historie der minder lidt om det samme.. Lige nu synes jeg det er et fantastisk mirakel.. Hun er simpelthen så dejlig og det virker til at ungerne har det super godt, selv om der blev rodet til rundt i går. De hygger sig og putter i reden og jeg kan slet ikke vente på at de skal begynde og kravle lidt rundt.. og ja.. jeg må ha fundet et navn, det har kan ikke blive ved med at gå.. ha ha.. ;)

   Slet
 5. Årh, jeg har selv haft hamstre - dog ikke dværg. Hvor er den bare kær altså, og ungerne, de er virkelig små! Jeg synes, det er en dejlig historie, kunne ikke lade være med at smile. Husker selv følelsen, da vores marsvin (ja, dem har jeg også haft nogle stykker af), fik unger. Det var fantastisk, synes jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er faktisk mere en lykkelig over det.. Dog havde jeg jo regne med at jeg skulle kæle rigtig meget med en hamster, men lige nu skal de bare ha ro.. Moren opsøger mig dog selv.. hun har to gange i dag selv kravlet op af min arm.. så hun er slet ikke skræmt over at vi i går rodede lidt rundt.. Hun er fantastisk og det er ungerne også.. glæder mig så meget til de begynder at bevæge sig lidt omkring og til jeg kan nusse lidt mere med moren..

   Slet
 6. prøv at kigge på diverse genbrugs sider. der er ofte folk der sælger spicifikke hamster bure til billige penge. Og så vil jeg anbefale jer at få fat i et hamster hjul. De er helt pjattet med det, og det er sjovt t se når de spæner rundt i det :) Jeg er stor fortaler for akvarium til hamster, hvis det altså ikke kan lade sig gøre med at rigtig hamster bur. Kan se i har sådan et i metal. Bare hold øje, for de har det med at kunne klemme sig ud selv de mindste steder og sætte sig fast med lemmer... kan huske en dag jeg gjorde rent i en af mine bure. Pludselig så jeg et hamster ben der hang fast og dinglede i buret. Lidt ala det i har nu... Gik ud fra at jeg så ville finde et dødt hamster i buret, men næ nej, hun spænede rundt på tre ben som intet var sket. Hun blev endda den ældste af alle hamstere... men hu havde sidder fast, og har ikke kunne komme fri, så gnaver de sine egne ben af. :O( lidt barskt! Hvis den nu bare havde givet et hyl fra sig, så jeg havde kube hjælpe det stakkels dyr,, nå, men held og lykke med dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Faktisk har jeg lige lavet en aftale med en. Så der kommer et brugt akvarie i morgen. Så der skal de over i når de skal fra deres mor.. Jeg har godt hørt at det kan være farligt med tremmerne, men moren er så glad for at klatre at det er derfor hun bor i det.. og vi vidste jo ikke at der var unger.. Hvis jeg kan finde et billigt akvarie mere, kan det være at jeg køber det, men pengene er ved at løbe fra mig.. ha ha.. Jeg holder øje med lys og lygte efter hvad jeg kan få fingerne i lige nu.. Der er faktisk et hamster hjul i buret, men synes ikke rigtig det virker eller også er der noget galt med det for det drejer ikke rigtig rundt.. skal nok ha købt et bedre..

   Slet