google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Jule Blog Challenge #6 - Julen dengang og nu.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

6. december 2014

Jule Blog Challenge #6 - Julen dengang og nu.

Jeg har nævnt det før, Julen er bare ikke det samme, som da man var barn. På en eller anden måde var der noget mere magisk over julen, da man var barn. Da jeg var lille, elskede jeg de mørke aftener, hvor man kunne lege med sne, med de andre børn i vænget. Man kunne boltre sig i sneen, i skæret fra lygtepælen. Jeg elskede som barn julekalender i tv'et og brugte meget tid på at synge alle de velkendte sange. Jeg legede tit ude om aftenen og elskede at lege de kendte tv nisser. Yndlings julekalenderen var dengang Nissebanden og tror faktisk stadig, det er den jeg bedst kan li.

I dag er jeg ikke den, som sidder klæbet til skærmen for at se Julekalender. Jeg vil gerne se det, men det er ikke en nødvendighed, nok mere tilfældighed. I dag nyder jeg mere roen og og vil gi' min højrearm, for at komme igennem vinteren og julen, uden de store psykiske udsving. Jeg kan mærke det bliver bedre år for år og det er simpelthen såå rart. For bare et par år siden, ville jeg gå i hi ca fra oktober og ca hen til april. Det var dengang på en eller anden måde en nødvendighed, for at fungere resten af året. Nu er perioden indskrænket en del og det giver mig håb for fremtiden.

Hvis jeg skulle vælge imellem julen dengang og nu, ville det være en umulig opgave. Jeg ville gerne ha det ukompliceret, ved at være barn og samtidig ville jeg gerne ha', alle de hyggeligt stunder og ting, Søren og jeg har sammen. Jeg elsker at jeg som voksen selv kan bestemme, hvordan jeg vil pynte op og hvordan jeg vil julehygge. Dog savner jeg den jule magi, som jeg oplevede som barn.

Ville du kunne vælge??


4 kommentarer:

 1. Jeg synes også det ville være svært at vælge hvis man kigger på julen førhen kontra julen i dag... begge er hyggelige synes jeg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil faktisk helst se på julen i fremtiden, jeg venter stadig på den perfekte oplevelse som voksen.. Håber det år for år bliver lettere for mig, lige nu synes jeg det er svært..

   Kram <3

   Slet
 2. Jeg er ikke god til at huske så lang tilbage men jeg kan huske følelserne.
  Men jeg nyder helt klar julen i dag end da jeg var barn. Da jeg var barn så skete det hele bare og selvom det var skønt og hyggelig. Så nyder jeg at hygge med min datter, at finde på sjove jule ting og bare tage tingene som jeg kan overkomme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker at det må være skønt med børn og kunne hygge med dem og gi' nogle gode hyggelige traditioner videre... Det ser ud som om i rigtig hygger jer.. :D

   Slet