___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

2. marts 2015

Grove Kanel Snurre Muffins - Opskrift.

Som nogen måske husker, så kastede jeg mig ud i at lave nogle grove kanel snurre muffins i sidste uge. Jeg havde ingen opskrift, så prøvede bare noget af. De blev så overraskende gode at jeg fortrød, jeg ikke havde skrevet ned, hvad der var kommet i. Derfor har jeg lavet en portion mere i dag, imens jeg stadig kunne huske lidt af det. Jeg har nu fået det hele skrevet ned og tænkte at jeg lige ville dele opskriften med jer. De er jo ikke uden, sukker, mel og fedt, men de er grove og lave med sund fornuft og så smager de skønt. De smager bedst samme dag som de er lavet, men kan sagtens lunes igen og spises.

Ingredienser: (12 stk)

20 gram gær.
1½ dl yoghurt naturel
2 dl lunken vand
1 æg
1 spsk sirup
1 tsk salt
2 spsk chia frø 
1 dl solsikkekerner
1dl hørfrø 
1 dl sesam frø
2 dl havregryn
1 tsk bagepulver
3 dl fuldkorns spelt mel
3 dl hvedemel

Fyld:

2 modne bananer
1 æble
2 dl mandler
25 gram blødt smør
1spsk brun farin
1 spsk peanut butter
2 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker


1: Rør alle ingredienserne sammen i den rækkefølge de er skrevet op. Ælt dejen godt sammen.
Melet er kun skrevet op i ca mål, så prøv dig frem.

2: Lad dejen hæve på bordet med viskestykke over i ca 30 min. (tænd ovnen på 200 grader)

3: Fyld: Hak mandlerne så fint du kan, næsten til mel. Mos bananerne, skræl og riv æblet groft. Bland det helle sammen, med resten af ingredienserne til fyldet.

4: Kom mel på bordet og rul dejen ud i en stor firkant. 

5: Smør fyldet ud på dejen med en dejskraber.

6: Fold dejen sammen en gang og skær de yderste kanter af. (Se billedet nederst evt)

7: Skær 12 strimler og i de strimler laver du en slids, så du skær strimlen næsten igennem.

8. Snor en strimmel og kør den rundt om sig selv.  Kom dem i en muffins form og lad dem hæve igen i ca 30 min. Hvis du ikke har en muffins form, kan du bare kommen dem på en alm bageplade med bagepapir.

9: Bag i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 min.  Nu skal det bare køle lidt af og så kan de spises.


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det er de også, de er dog aller bedst når de er helt friske.. :D

      Slet