google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Manipulation.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

21. maj 2014

Manipulation.

Jeg har længe overvejet at skrive et indlæg om manipulation, men det er bare først nu, jeg vil prøve på at finde ord til det. Jeg er ikke helt sikker på, hvor jeg vil hen med dette indlæg, men nu prøver vi. For mig er det lidt et farligt emne at debattere, men nu kaster jeg den op i luften og så ser vi hvad der sker.

Dem der følger mig fast her på bloggen, ved at jeg er førtidspensionist, det er jeg fordi jeg har panik angst og en Dyssocial personlighedsforstyrrelse. Det er lidt en længere forklaring med personlighedsforstyrrelsen, så den springer jeg lige over i første omgang, kan dog sige at den førhen hed Psykopati, men som min kæreste siger: Du er den sødeste psykopat jeg kender. Personligt har jeg også en ide om at min diagnose, har ændre sig en del, men igen: det er bare en helt anden historie.

En del af min diagnose indbær faktisk at jeg skulle være ret god til at manipulere (watch out). Jeg vil også gerne indrømme at jeg ofte manipulere, både bevidst og ubevidst. I dag er det dog noget jeg ofte vælger at overdrive så meget, at jeg bliver opdaget i det. I den forbindelse er der lige noget vi skal ha på det rene, man kan kun manipulere med folk, hvis de lader sig manipulere med. Ja det er nok en mega tam "undskyldning", men i min verden er det sandheden.

Når jeg kigger i leksikonet står der bl.a.: Manipulation forekommer almindeligt i hverdagen, hvor de såkaldt kloge narrer de mindre kloge, der ikke er i stand til at gennemskue den reelle hensigt. 

Jeg har været den kloge, men jeg har så sandelig også prøver at være den mindre kloge. Lever vi ikke bare generelt i en verden, hvor alle helt ubevidst jævnligt manipulere sig til frynsegoder?  Manipulere jeg mere end andre, fordi jeg har en Dyssocial Personlighedsforstyrrelse?

Før jeg fik min diagnose, hørte jeg tit at jeg havde mine talegaver i orden, det var en af de ting jeg var aller mest stolt af, bl.a. i mit arbejde med salg. Jeg har altid været god til at formulere mig og tale forståeligt. I dag er det vendt en del på hovedet og jeg aner ikke, om det er noget jeg bilder mig selv ind, men.. I dag er jeg stadig god til at formulere mig, men det er jo fordi jeg manipulere med folk. Eller det er i hvert fald lidt den opfattelse jeg mærker, men virkeligheden er nok en anden, under alle mine hækle fejl i kysen.

Når vi så samtidig kigger lidt dybere, så ved jeg at der findes mennesker, hvor psykopatien og manipulationen gå hen og bliver så alvorlig at det får alvorlige konsekvenser for andre. Det er skræmmende, hvad man kan udsætte andre for og det gør mig faktisk rigtig trist at jeg skal sættes i boks, med disse mennesker.

Dog ved jeg hvem jeg er, hvad jeg fejler og at jeg gerne vil bryde den sociale arve, derfor ryger jeg i boksen med de søde psykopater.

Hvornår har du sidst manipuleret med nogen??

8 kommentarer:

 1. Et helt igennem ærligt indlæg.. Super dejligt at læse.... Jeg ser dig absolut hverken som psykopat eller manipulerende :) du er dejlig præcis, som du er <3

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du søde.. dog ved jeg godt at det sker at jeg ubevidst manipulere, men prøver så ofte jeg kan at fiske den godt i land igen. Jeg tror alle mennesker manipulere ubevidst engang imellem. :D

   Knus <3

   Slet
 2. Jeg kan ikke manipulere... tror jeg i hvert fald ikke. Dem omkring mig er sgu nok for smarte til at blive snakket til noget andet af mig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Ha alligevel dejligt at ha nogle snu mennesker omkring sig.. :D

   Slet
 3. Jeg manipulere næsten dagligt med min datter. Og hende med mig. Hun gør det mest fordi hun er et barn som gerne vil have ting (ligesom alle andre børn). Jeg gør det for at formindske vores daglig konflikter mellem hende og verden, men også mellem hende og mig.

  Noget som måske kunne være godt at se er denne video som er en tedtalk med Jon Ronson http://youtu.be/xYemnKEKx0c

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold nu op den vide er fed.. Håber det er okay at jeg lige deler den på bloggen.. :D

   Slet
 4. Jeg tror nu stadig godt du kan være god med ord og have talegaverne i orden uden at være manipulerende. Så det synes jeg godt du kan være stolt af du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker.. Jeg er enig med dig 120%, dog føles det som en umulig opgave at overbevise verden om at det ikke har noget med min diagnose at gøre.. ;)

   Slet