google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Øver mig i grå-zonen.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

23. september 2014

Øver mig i grå-zonen.

Det går mere og mere op for mig at der her i verden findes grå-zoner, som faktisk er utrolig behagelige. Jeg har i det fleste af mine teenage-år, levet i en meget sort og hvid verden. Jeg kunne ikke forholde mig til uvished, måske, uenighed, vi ser på det, venskab, uretfærdighed, kontrol, følelser, mennesker.. Ja generelt hele verden, skulle helst være sort eller hvid og jeg skulle helst kende svaret med det samme.

I dag øver jeg mig rigtig meget i at være i en grå-zone, ville aller helst kalde den for farve-zonen, men tror de fleste bedre forstår, hvad jeg mener, når jeg siger grå-zone. Grå er dog lidt kedelig inde i mit hoved, jeg skal helst ha lidt flere farver, for at det er sjovt.

Jeg vil prøve at forklare lidt om hvilke grå-zoner, jeg pt prøver at øve mig lidt i. Jeg vil rigtig gerne udvikle mig og selv om jeg går hjemme, giver jeg tit mig selv mentale lektier.

Det er helt okay at man ikke er lige gode venner/veninder med alle, det betyder ikke at man hader dem man ikke snakker med eller kun kan bruge dem, man snakker mest med. Samtidig skal man huske at man godt kan være bedste veninder, med ene, den ene dag og ugen efter kan det pludselig være en anden. Livet er mig tit en gåde, men man behøver ikke altid gøre alt, som man plejer eller fordi det er mest trygt. Man behøver ikke være venner med alle, heller ikke der hvor det måske kan forventes. Det er dit liv, du vælger selv hvem du skal dele det med.

Jeg øver mig også i ikke altid at få ret. Det er helt okay at man ikke altid er enige. Vi mennesker er tit uenige og det er helt okay med mig. Jeg kan i dag god acceptere at alle mennesker, ikke er enige med mig. Jeg siger ikke at jeg altid er lige god til det, men jeg prøver og jeg ved godt at jeg skal øve mig. Uenighed behøver ikke betyde skænderi, diskussion og drama. Vi er alle forskellige og det skal vi acceptere og respektere.

En stor del af min sygdom handler om kontrol og selv om jeg virkelig er blevet bedre på det punkt, så er det stadig rigtig svært. Jeg skal helst vide alt, hvornår, hvordan, hvorfor osv. Jeg kan godt li' når tingene bliver gjort på en bestemt måde. I Know, I Know.. Jeg kan være forfærdelig på det punkt og dem som kender mig rigtig godt, ved at det ind imellem er svært. Jeg øver mig og ved at det hæmmer mig, når jeg har nogle hårde dage. På netop de dage findes der ingen grå-zoner hos mig. Igen så er det noget jeg er bevidst om og samtidig kæmper for at blive bedre til. Jeg behøver ikke hele tiden enten være bundet af min kontrol eller være fri. Der kan sagtens være grå-zoner, hvor jeg kan bruge begge dele. Kontrol er ikke altid en dårlig ting og for meget frisind er ikke altid sundt.

Jeg er kvinde og ja jeg kan sagtens blive godt og grundig hysterisk. Ofte er det fordi jeg bliver påvirker af min kontrol, angst, uretfærdighed eller misforstået hensyn. Når jeg bliver godt og grundig hysterisk, er jeg lidt som et barn der ikke kan nåes. Jeg vil dog til mit eget forsvar sige at jeg hele tiden bliver bedre, til at hive mig selv ud af det igen. 5 min efter jeg har været hysterisk, kan jeg grine af mig selv. For at være helt ærlig så bliver andre nok, ramt mere af mit hysteri, end mig selv og det er svært. Jeg er godt klar over at det er en af de ting, som gør ondt på andre. Jeg øver mig og samtidig prøver jeg på at at forklare, hvorfor det sker og undskylde mine ofte ret latterlige udskejelser.

Jeg har mange flere, zoner, kasser, tanker, drømme, lektier som skal testes, prøves, udfordres og kæmpes med. Jeg er nået ufatteligt langt, længere end jeg turde håbe og drømme om. Jeg er 100% på rette vej og det skal nok lykkedes mig at komme igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar