Ingredienser: (12 stk)
20 gram gær.
1½ dl yoghurt naturel
2 dl lunken vand
1 æg
1 spsk sirup
1 tsk salt
2 spsk chia frø
1 dl solsikkekerner
1dl hørfrø
1 dl sesam frø
2 dl havregryn
1 tsk bagepulver
3 dl fuldkorns spelt mel
3 dl hvedemel
Fyld:
2 modne bananer
1 æble
2 dl mandler
25 gram blødt smør
1spsk brun farin
1 spsk peanut butter
2 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
1: Rør alle ingredienserne sammen i den rækkefølge de er skrevet op. Ælt dejen godt sammen.
Melet er kun skrevet op i ca mål, så prøv dig frem.
2: Lad dejen hæve på bordet med viskestykke over i ca 30 min. (tænd ovnen på 200 grader)
3: Fyld: Hak mandlerne så fint du kan, næsten til mel. Mos bananerne, skræl og riv æblet groft. Bland det helle sammen, med resten af ingredienserne til fyldet.
4: Kom mel på bordet og rul dejen ud i en stor firkant.
5: Smør fyldet ud på dejen med en dejskraber.
6: Fold dejen sammen en gang og skær de yderste kanter af. (Se billedet nederst evt)
7: Skær 12 strimler og i de strimler laver du en slids, så du skær strimlen næsten igennem.
8. Snor en strimmel og kør den rundt om sig selv. Kom dem i en muffins form og lad dem hæve igen i ca 30 min. Hvis du ikke har en muffins form, kan du bare kommen dem på en alm bageplade med bagepapir.
9: Bag i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 min. Nu skal det bare køle lidt af og så kan de spises.
Uhmmm mums - ser godt ud.
SvarSletDet er de også, de er dog aller bedst når de er helt friske.. :D
Slet