google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Kyllinge/Spinat Frikadeller med Hytteost i Tomatsauce.
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

7. januar 2016

Kyllinge/Spinat Frikadeller med Hytteost i Tomatsauce.


Jeg er blevet ret glad for denne "selv opfundne" ret og i dag blev den så god at jeg nu vil prøve dele den med jer, her på bloggen. Det er en ret stor portion, så der er let til 2 dage til 2 personer, eller mere. Det er en god ret, fordi jeg kan lave den tidligt og så kan det sagtens stå, til vi skal ha det til aften. Det smager næsten også altid bedre, på anden dagen.

Frikadellerne: 
1 pk hakket kylling kød.
1 pose frisk spinat. (jeg brugte næsten en hel pose)
2 fed hvidløg
1 rødløg
3 forårsløg
2-3 spsk hytteost
1 dl havregryn
Salt, peber og lidt paprika.
Olie til at stege i.

Tomatsauce: 
3 ds hakket flået tomater.
Lidt forskellige rest grøntsager (rød peber, gulerødder, squash osv)
3 fed hvidløg
1 løg
1 dl bouillon vand
salt, peber, paprika og evt timian, oregano eller andet du kan li.

Tilbehør: Frisk Pasta eller Grøntsagtbånd og evt lidt revet ost og måske et stk flute.

Fremgangsmåde: (start med tomatsaucen)

1: Hak løg og hvidløg og steg i lidt olie i en gryde, til de er klare.
2: Hak grøntsager groft og kom i gryden. 
2: Når grøntsagerne er stegt lidt af, kom tomater og bouillon vand over.
3: Kog saucen ind til grøntsagerne er helt møre og blend sammen. (jeg brugte stavblender)
3: Smag til med salt, peber, paprika og evt oregano eller andet.

1: Vask og tør spinaten i et viskestykke.
2: Hak spinaten og hvidløg fint i en foodprocessor eller mini hakker. (kan gøres i hånden)
3: Kom kød i en skål sammen med spinaten. (jeg brugte næsten alt spinaten)
4: Tilsæt hakket forårsløg, løg, havregryn, hytteost og krydderier. Rør godt sammen.
5: Form farsen til frikadeller og steg i olie på en pande.
6: Kom frikadellerne direkte op i tomatsaucen, når de er færdige. (en efter en)

1: Tænd ovnen ca 200 grader.
2: Kom Grøntsagsbåndene i kogende vand i 10 sekunder. Hæld vandet fra og kom dem op i et fad.
3: Hæld tomatsaucen med frikadellerne forsigtigt over og fordel det hele jævnt.
4: Kom evt lidt revet ost over og sæt i ovnen i ca 15-20 min. (til osten er smeltet)
5: Tag ud af ovnen og server evt med frisk revet parmesan og et stk flute. 

Velbekomme :D

2 kommentarer:

  1. Det lyder lækkert - så den gemmer jeg da lige:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smager virkelig lækkert og er bestemt værd at prøve.
      De der frikadeller kan også spises ude tomatsaucen, hvis man er mere til det :D

      Knus <3

      Slet