google.com, pub-4139964114599800, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jea's Blanke Tanker: Rustikke boller med surdej, kerner og squash
___ ___ https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ __ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ __ https://twitter.com/Jeakh __ https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette __ https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA __ https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 __ https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts ___ ___

7. januar 2018

Rustikke boller med surdej, kerner og squash


Efter jeg fik min røremaskine i julegave, har jeg godt nok fået bagt meget. Bare her i weekenden, er det blevet til både fuldkorns pitabrød, rugbrød og så de her lækre rustikke boller, med surdej og squash. Jeg har i flere dage, ledt efter sådan en opskrift, men kunne ikke finde det jeg søgte, så opfandt da bare min egen opskrift. De blev super gode, så var lige nød til at dele opskriften.

Ingredienser: 

1 dl surdej (De kan sikkert også laves uden, men med mere gær)
20 g gær
4 dl lunken vand
1 dl chia frø
2 dl solsikker
½ dl olivenolie
2 dl havregyn
1½ tsk salt
2 tsk honning
1 squash
ca 10-12 dl blandet mel. (fuldkorns ølands hvedemel og alm hvedemel).


1: Bland surdej, gær, vand, chia, solsikker, havregryn og olie i en skål. 
2: Lad det evt stå i 5 min, inden du fortsætter, jeg kørte det i røremaskinen på laveste hastighed.
3: Riv squashen på et groft rivejern og kom ned i skålen. 
4: Tilsæt salt, honning og en dl mel af gangen, til det passer.
5: Rør det godt igennem og dejen skal være lidt klistret. 
6: Lad dejen hæve med et viskestykke over i ca 1 times tid. 
7: Tænd ovnen på 200 grader - varmluft. 
8: Drys mel på bordet og hæld dejen ud på bordet.  (slog den ikke sammen)
9: Drys lidt mel ud over dejen og skær dem i passende rustikke stykker. (Ca 15 stk)
10: Kom på bageplader med bagepapir og lad dem sætte sig i ca 10 min. 
11: Bag i ca 20 min ved 200g varmluft, lad hvile i 5 min og Velbekomme. 


https://www.facebook.com/JeasBlankeTanker/ https://www.instagram.com/jeasblanketanker/ https://twitter.com/Jeakh https://www.goodreads.com/user/show/41570070-jeanette https://www.youtube.com/channel/UCGZs7d1yXNH--MgTlhVwkLA https://www.bloglovin.com/people/jeanettehenriksen-2167130 https://plus.google.com/u/0/109333894282337331588/posts

4 kommentarer:

  1. Nom nom nom!
    De ser smadder lækre ud! :D

    Simone
    Microcut.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jo altid et sats med sådan en hjemmelavet opskrift, men de blev super gode.. Tror dog det er sådan nogen, som kun er gode i de første 2 dage og derefter bliver super kedelig.. men pyt, har lavet en pose kæresten kan få med på job.. :D

      Knus <3

      Slet
  2. De ser vel nok lækre ud <3 Kram <3

    SvarSlet
    Svar
    1. De smager bare super godt og jeg er altså fan af hjemmebagt brød, så ved man hvad der er i... :D Knus <3

      Slet